NavMenu

Dva srpska startapa na takmičenju Startery - Socijalni preduzetnici iz Centralne i Istočne Evrope zajedno u Varšavi

Izvor: eKapija Sreda, 09.11.2016. 15:37
Komentari
Podeli
Od inkluzivnog igrališta, preko mobilnih aplikacija koje uključuju angažman građana, do novih oblika urbane mobilnosti. Raznovrsnost socijalno inovativnih ideja nema granice, a na ovogodišnjem Startery takmičenju učestvuje 25 start-upova koji dolaze iz 10 zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Mađarska, Kosovo, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka i Slovenija.

Od 25 kompanija dve su iz Srbije, a svih 25 prisustvovaće četvorodnevnom samitu o socijalnim inovacijama u kompaniji SAP u Poljskoj, gde će moći da kreiraju aplikacije od svojih ideja. Njih deset dobiće priliku da predstave svoje ideje na završnom događaju koji će se održati 10. novembra u Varšavi.

Srpski startupi koji će svoja rešenja predstaviti u Varšavi su YMCA Serbia Social Business i INAT centar.

YMCA Serbia Social Business (Socijalno preduzetništvo u Srbiji) priprema pokretanje dva društvena biznisa (predškolska ustanova i second-hand radnja) za koje su izrađeni poslovni planovi i sakupljeno 60% potrebnih sredstava. Ovi biznisi/projekti bi ponudili mladim ljudima neophodnu obuku i radno iskustvo u struci, a posebni su jer svaki od njih odgovara na stvarne potrebe potrošača i ima kapacitet da sakupi prihod neophodan da se utiče na rešavanje problema nezaposlenosti kod mladih.

Od 2015. godine aktivnosti INAT centra su bile posvećene pripremi mladih za tržište rada putem preduzetništva i obuka za zapošljavanje, održavanju međunarodnih projekata i konferencija i saradnji sa relevantnim akterima u Srbiji, Zapadnom Balkanu i širom sveta (kompanije, univerziteti, organi vlasti i javne institucije, NVO). Za sada je 10 ljudi aktivno u INAT centru i svako od njih ima od tri do deset godina iskustva u projektnom menadžmentu. Projekat "IT poslovi za mlade lidere" u okviru četvrte Industrijske revolucije obezbediće potrebne veštine za IT poslove mladim ljudima.

Više informacija o svim projektima dostupno je OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.