NavMenu

Telekom Srbija pokreće program mts startap ubrzanje - Tri najuspešnija projekta podeliće 20.000 EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.09.2016. 15:15
Komentari
Podeli
(Foto: Gajus/shutterstock.com)
Telekom Srbija podržaće tehnološko preduzetništvo pokretanjem programa "mts startap ubrzanje" koji predviđa mentorsku podršku i novčanu nagradu od 20.000 EUR za tri izabrana startapa.

Kompanija ovaj program pokreće u saradnji sa neprofitnim udruženjem SEE ICT, koje već pet godina uspešno organizuje Startap Akademiju, edukativnu platformu za preduzetničke timove u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT).

Mts startap ubrzanje namenjen je preduzetnicima koji pohađaju Startap Akademiju, dok će do tri tima koja ostvare najveći napredak tokom Akademije podeliti iznos od 20.000 EUR. Pored novčanog iznosa koji treba da podstakne ove startapove da što pre izađu na tržište, mts će u programu ovogodišnje Akademije imati mentorski angažman, kao i relevantne predavače u određenim oblastima.

Pokretanjem mts startap ubrzanja, Telekom Srbija proširuje obim podrške startap ekosistemu u Srbiji, pošto je prethodno podržao otvaranje dva prostora, Startit centre u Beogradu i Inđiji. U ta dva Startit centra održavaju se programi edukacija za preduzetnike i susreti sa potencijalnim investitorima iz zemlje i inostranstva.

Kako kompanija deli opredeljenje udruženja SEE ICT, da kroz svoje programe do 2020. godine obuči 100.000 IT stručnjaka koji će svoja poslovna rešenja razvijati u zemlji, Telekom Srbija je podržao i otvaranje dodatnih Startit centara u tri grada u Srbiji. Time se stvaraju uslovi za razvoj tehnološkog preduzetništva i izvan regionalnih centara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.