NavMenu

Gazda preko Drine - "Integral inžinjering" platiće 4,35 mil EUR za 51% akcija "Komgrapa"

Izvor: Novosti Četvrtak, 05.04.2007. 12:10
Komentari
Podeli

Prvorangirani kandidat za kupovinu "Komgrapa" nekada prestižne građevinske kompanije, je "Integral inžinjering" iz Republike Srpske.

U narednih mesec dana trebalo bi da usledi potpisivanje kupoprodajnog ugovora, a koji podrazumeva da "Integral inžinjering" plati 4,35 mil EUR po osnovu preuzimanja 51% "Komgrapa" i 4,32 mil EUR kroz investicije u ovo preduzeće.


"Integral inžinjering", inače, slovi za najuspešniju privatnu firmu u Republici Srpskoj. Osnovana je 1989. godine, njen osnivač je biznismen Slobodan Stanković. Obrt "Integral inžinjeringa" je prošle godine bio 60 mil EUR. Imaju velike građevinske poslove ne samo u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini, već i u Crnoj Gori i Srbiji.


Knjigovodstvena vrednost "Komgrapa" je oko 12 mil EUR. Od nekadašnje liderske pozicije na tržištu građevinarstva nije ostalo ništa, ali jesu prilično velike nekretnine: od zgrade na Terazijama, u Kosovskoj ulici, do kompleksa fabrika u Makišu i Obrenovcu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.