Izvor: eKapija | Petak, 12.09.2014.| 11:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

"PSP Farman" gradi novih 100 stanova u kompleksu "West 65" - Krajem 2016. počinje izgradnja i tržnog centra i najveće poslovne kule u Beogradu (FOTO)

West 65 (Foto: Suzana Obradović)
S obzirom na veliku zainteresovanost građana za stanove u novobeogradskom "West 65", kompanija "PSP Farman" je počela novu etapu u izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa u Ulici Omladinskih brigada 86.

- Kompleks se gradi u dve faze, od koji prva faza, čija je gradnja u toku, obuhvata 514 luksuznih stanova, 64 maloprodajna objekta i podzemnu garažu. Do sada je završena prva etapa prve faze, u okviru koje je izgrađeno 150 stanova i 19 maloprodajnih objekata sa pripadajućom podzemnom garažom. Svi stanovi su prodati, pri čemu je u fazi gradnje prodato 80%. Započeli smo izgradnju druge etape u okviru koje će zainteresovanima na raspolaganju biti 100 stanova, 11 maloprodajnih objekata i podzemna garaža – predstavio je juče medijima nove investicije Nebojša Crnobrnja, generalni direktor "PFB ", ćerke firme "PSP Farman Holdinga".

U kompleksu "West 65" sprovode koncept tzv. "kondominijum naselja" tako da stanari ne moraju da brinu o bezbednosti i o funkcionisanju zajedničkih površina.

- Formirali smo posebno preduzeće, "West 65 d.o.o.", koje se bavi obezbeđenjem i održavanjem kompleksa. Stanari, prilikom kupovine stana, potpisuju ugovor o održavanju i obezbeđenju, a naša profesionalna organizacija se stara o besprekornom funkcionisanju kompleksa. Cilj je da se sva eventualna oštećenja odmah saniraju i da se stanari osećaju bezbednim – naveo je Crnobrnja.

Nebojša Crnobrnja (Foto: Suzana Obradović)

On je istakao da je koncept kompleksa "West 65" osmišljen po uzoru na centar istorijskog dela grada, zonu oko Topličinog venca, tako da se između objekata formira splet malih ulica sa trgom i sa trgovinskim, ugostiteljskim i lokalima sa drugim pratećim sadržajima koji su neophodni žiteljima i posetiocima kompleksa.

- Vođeni smo idejom da napravimo višenamenski kompleks. U samom centru će biti trg i imaće kilometar pešačkih staza.

Stanove odlikuju stakleni zidovi koji se otvaraju prema terasama ograđenim prozirnom, staklenom ogradom.

- Ugrađeni materijali su najkvalitetniji, završna obrada je izvedena sa prvoklasnim materijalima nabavljenim od renomiranih evropskih proizvođača sa kojima "PSP Farman Holding" ima dugogodišnju, uspešnu saradnju.

Crnobrnja je istakao da "West 65" daje značajan dorpinos oživljavanju građevinskog sektora u Srbiji jer je do sada na gradilištu kompleksa angažovano više od 35 domaćih podizvođača raznih profila, od projektantskih do građevinskih firmi.

Završetak stanova u ovoj etapi očekuje se u septembru sledeće godine. A ono što je kupcima i najinteresantnije – cena. Stanovi se kreću oko 2.100 EUR sa PDV-om po kvadratu.

Ušteda energije od 30%

Kompleks "West 65" ima centralni sistem hlađenja u okviru koga se do podnih konvektora u stanovima doprema rashladna tečnost iz bunara, preko postrojenja za hlađenje vode. Svaki stan je snabdeven i gasnim kotlom kojim se zagreva voda za potrebe domaćinstva, a u zimskom periodu se ta zagrejana voda, preko isith podnih konvektora, koristi za zagrevanje stanova. Svaka prostorija u svakom stanu ima termostate za individualno podesavanje željene temperature.

- Stanari ostvaruju uštede energije veće od 30% u odnosu na stanove koji su priključeni na centralni, gradski toplovod, a koji se, u letnjem periodu, hlade individualnim, tzv. split jedinicama.

Izgradnja tržnog centra kreće 2016.

Druga faza predviđa izgradnju luksuznog tržnog centra i višenamsenske poslovno stambene kule sa hotelom visine 146 spratova.

Kako je najavio investitor, izgradnja bi trebalo da počne krajem 2016. godine, a završetak radova 2018.

S.O.

Fotogalerija
Novi stanovi u novobeogradskom kompleksu West 65

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.