Izvor: Južne vesti | Sreda, 27.08.2014.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izgradnja prvih zgrada u kompleksu "Novi Niš" 2015. godine

Građani će moći da prošetaju delom stambeno-poslovnog kompleksa "Novi Niš", površine 15 hektara, već posle prve faze izgradnje, čiji je početak planiran sledeće godine, najavljuje investitor.

Filip Bej iz američke kompanije "Clean Earth Capital", koja je zbog izgradnje kompleksa kupila zemljište bivše kasarne "Bubanjski heroji" za 1,5 mil EUR 2011. godine, kaže za "Južne vesti" da će u prvom tromesečju naredne godine početi izgradnja nekoliko stambenih zgrada, kuće u nizu i zgrada za sportski klub.

- Čim završimo prvu fazu koja podrazumeva nekoliko stambenih zgrada, skupinu kućica u nizu i sportski klub - građani Niša će moći da šetaju ovim delom projekta. Početak izgradnje prve faze je planiran za prvo tromesečje sledeće godine. Prvo moramo završiti svoj ​​rad na okolišu (recikliranje i konačno rušenje), infrastrukturne projekte i konačni dizajn stanova i kućica u nizu prema SAD LEED ND standardima, što je malo komplikovaniji proces. Ova faza izgradnje bi trebalo da potraje oko 18 meseci - kaže Bej.

Predstavnici Grada, sa kojim investitorska američka kompanija i ima ugovor o izgradnji "Novog Niša", početak građenja najavljivali su za proleće 2013. godine. Razlog kašnjenja su, kako objašnjava Bej, kompleksnost projekta i pripremni radovi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.