Izvor: eKapija | Petak, 22.08.2014.| 11:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Eyemaxx Real Estate" postavio kamen temeljac logističkog centra u Staroj Pazovi - Austrijski investitor planira i izgradnju autlet objekta

Kompanija "Eyemaxx Real Estate" svečano je danas obeležila postavljanje kamena temeljca logističkog centra u Staroj Pazovi. U prvoj fazi biće izgrađena dva skladišta, a prvi objekat će biti spreman za zakupce početkom 2015. godine, saznaje "eKapija".

- Površina skladišta je 16.000 m2, fleksibilni kancelarijski prostor 1.000 m2, tako da je ukupna površina za izdavanje 17.000 m2. Visina skladišta je 11,75 m, dok je opterećenje poda 8t/m2 – kažu za "eKapiju" u kompaniji "Eyemaxx".

Za izgradnju objekta zadužena je kompanija "Konstruktor Konsalting". Poznat je i prvi zakupac - nemačka kompanija "Schenker", koja će u prvom objektu otvoriti svoj logistički centar.

U drugoj fazi predviđena je izgradnja još pet skladišta. U okviru kompleksa, prema najavama investitora, očekuje se da Stara Pazova dobije i autlet centar, kao i maloprodajni centar, ali iz kompanije zasada ne žele da govore o daljim planovima.

Kako je ranije objavljeno, "Eyemaxx" je 2008. godine kupio oko 50 ha zemljišta u Staroj Pazovi sa planom da uloži u poslovni kompleks na toj lokaciji 300 mil EUR.

Ključna je lokacija

Lokacija "LOG CENTER Beograd", tvde investitori, nije mogla biti bolja - 20 km od Beograda, 50 km od Novog Sada, uz direktan priključak na autoput E75 i obližnje puteve E70 kao i E-5. Glavni železnički kolosek, kao i Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd su na udaljenosti od svega nekoliko minuta. Osim toga, "LOG CENTER Beograd" je pozicioniran na svega 10 km od budućeg teretnog aerodroma – vazdušne baze Batajnica, a u blizini je i reka Dunav.

Koncept koji se pokazao uspešan

"LOG CENTER Beograd" je brendirani koncept koji je već bio implementiran u nekoliko zemalja, između ostalih: "LOG CENTER NoveMesto" u Slovačkoj ili "Log Center Temišvar" u Rumuniji. Ovaj koncept kombinuje veliki kancelarijski prostor sa modernim logističkim delovima koji se mogu posebno prilagođavati potrebama zakupaca.

Parking prostor za automobile i kamione na licu mesta predstavlja dodatnu pogodnost kao i ograde oko čitave površine sa 24-časovnim nadzorom.

Skladišni prostor je savremeno opremljen – ima dnevno osvetljenje, prskalice za brzo reagovanje na požar (ESFR – prskalice), podižuće platforme, istovarne rampe, grejanje na gas. Objekti za utovar poseduju hidraulične prilazne stanice i pristupne rampe.

"Eyemaxx Real Estate"

Projektom u Staroj Pazovi "Eyemaxx Real Estate" nastavlja sa uspešnim razvojem logističkih čvorišta u centralnoj i istočnoj Evropi. Austrijsku kompaniju osnovao je sredinom devedesetih Michael Muller. "Eyemaxx Real Estate" gradi komercijalne i stambene objekte širom Nemačke, Austrije i centralne i istočne Evrope.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.