NavMenu

Položen kamen temeljac za poslovni kompleks "Niš-ekspresa" - Investicija vredna 4 mil EUR

Izvor: Tanjug Utorak, 05.08.2014. 16:04
Komentari
Podeli
(Foto: nis-ekspres.rs)
Predstavnici preduzeća za saobraćajnu deltanost "Niš-ekspres" i grada Niša položili su danas na Čamurlijskom putu na periferiji grada kamen temeljac za izgradnju novog poslovnog kompleksa tog preduzeća vrednog oko 4 mil EUR.

Rok za izgradnju je godinu dana, a po završetku novog kompleksa "Niš-ekspres" iseliće se sa postojeće lokacije u Ulici Blagoja Parovicvića iz užeg centra grada i tako će biti oslobođena jedna od najatraktivnijih lokacija za dalje investiranje površine oko šest hektara, rečeno je prilikom polaganja kamen temeljca.

Kamen temeljac položili su generalni direktor "Niš-ekspresa" Zoran Jovanović i zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

Novi poslovni kompleks ovog saobraćajnog preduzeća prostiraće se na 37.000 m2 i sastojaće se iz poslovne zgrade, servisa, praking i garažnog propstora za autobuse tog prevoznika.

Jovanović je rekao da je početak izgradnje kompleksa značajan poslovni iskorak "Niš-ekspresa" kojim se stvaraju bolji uslovi za rad i potvrđivanje liderstva tog preduzeća u oblasti prevoza u Srbiji i inostranstvu.

Slavković je rekao da još uvek nije poznato šta bi se gradilo na staroj lokaciji "Niš-ekspres" u gradu, ali da će investitor imati punu podršku grada, kao i da rukovodstvo nema predrasuda i u slučaju da to bude "Delta" Miroslava Miškovića koja je član Konzorcijama koji je privatizovao "NIš-ekspres".

Prema ranijim najavama koje nisu zvanično potvrđene na staroj lokaciji "Niš-ekspresa" gradiće se najverovatnije poslovni objekti o čijem sadržaju će se naknadno razgovarati.

"Niš-ekspres" osnovan je 1951. godine kao Saobraćajno preduzeća "Niš", današnji naziv nosi od 1958. godine. kada su u Nišu ukinuti tramvaji.

"Niš-ekspres" se na staroj lokaciji nalazi od 1971. godine, a autobuska stanica preduzeća pored Niške tvrđave izgrađena je 1977. godine.

Preduzeće je privatizovano 2008. godine od strane Konzorcijuma u čijem sastavu su radnici, "Delta Real Estate" i firma "Bokić".

Prodajna cena iznosila je 3,2 mil EUR uz obavezu ulaganja od 4,6 mil EUR. "Niš-ekspres" u kome radi oko 1.700 radnika, raspolaže sa oko 350 voznih jedinica i dnevno autobusi tog preduzeća pređu oko 100.000 kilometara ili, kako često napominju u tom preduzeću, njihovi autobusi dnevno obiđu zemljinu kuglu dva i po puta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.