NavMenu

Stanovi umesto "Kempinskog" u Budvi

Izvor: seebiz.eu Utorak, 05.08.2014. 09:48
Komentari
Podeli

Budva (Foto: Marija Kambić)Budva
Najavljivana izgradnja prvog hotela iz svetskog lanca "Kempinski", kojoj je prethodila rekordna prodaja lokacije od 13 hektara na Smokvici kod Reževića za neverovatnih 25 mil EUR, doživljava obrt. Ruski investitori su lokaciju podelili na dve celine, a Opština planom predviđa gradnju stambenih vila i apart hotela, odnosno stanova za tržište pišu "Vijesti".

Ruski investitori okupljeni oko firme "V.A.S. invest", kupili su pre nekoliko godina ukupno 13 hektara zemljišta, od kojih je Opštini pripadalo 62.000 kvadrata. Ostatak kompleksa bio je u vlasništvu meštana.

Opština je od tog posla, inkasirala gotovo 13 mil EUR, što je bila najveća finanijska injekcija za opštinsku kasu ikada ostvarena. Opština je kvadrat zemlje prodavala po 207, dok su sedam hektara koje su kupili od meštana Rusi plaćali najviše po 180 EUR po kvadratu.

Investitor je najavio gradnju luksuznog hotela, navodno je bio potpisan i ugovor o franšizi sa čuvenim hotelskim brendom, ali gradnja nikada nije ni započela.

Onda je kupljenih 13 hektara zemlje raspodeleljeno na dva vlasnika dve firme. Kompanija "V.A.S. invest" ostala je vlasnik 65.887 kvadrata na Smokvici. Reč je o kompaniji koju su, kako se navodi u Centralnom registru privrednog suda osnovale četiri firme "Leeson overseas", "Renovatio investment holding", "Croft Propertise limited", i "OAK estates limited".

Preostalih 70 hiljada kvadrata na ovom lokalitetu vodi se na firmu "Boticelli land development", koju je osnovala kompanija "Boticelli" corporation sa Maršalskih ostrva.

Programskim zadatkom za izmene i dopune ovog planskog dokumenta definisano je da je potrebno izvršiti preparcelaciju unutar urbanističke parcele.

"Cilj izrade Izmena i dopuna planskog dokumenta je da preispita rešenja iz važećeg plana. Ovaj cilj je proizašao iz problema koji su se javili prilikom realizacije Plana. Tokom realizacije planskog dokumenta određena saobraćajna rešenja su se pokazala neodrživim, takođe se pojavio problem formiranja urbanističkih parcela, što je zajedno dovelo do situacije da nije realizovano gotovo nijedno rešenje iz predloženog koncepta plana", navodi se u odluci koju je doneo Sekretarijat za prostorno planiranje i održivi razvoj.

Prvobitnim planom na Smokvici je planirana izgradnja 188.923 kvadrata raznih sadržaja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.