NavMenu

"Delta" počela izgradnju distributivnog centra vrednog 10,2 mil EUR - Objekat u Staroj Pazovi uposliće 400 radnika

Izvor: eKapija/Beta Sreda, 23.07.2014. 14:09
Komentari
Podeli
Sa postavljanja kamena temeljca (Foto: starapazova.rs)Sa postavljanja kamena temeljca
Kompanija "Delta holding" počela je danas u Staroj Pazovi izgradnju distributivnog centra za hranu i robu široke potrošnje, u šta će biti uloženo 10,2 mil EUR.

Kamen-temeljac postavili su predsednik "Delta holdinga" Miroslav Mišković i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Dejan Jeremić, izvršni potpredsednik "Delta holdinga" za operativne poslove, kazao je novinarima da će operativni centar biti završen krajem januara 2015. i da će u njemu biti zaposleno 400 mladih ljudi.

Iz tog distributivnog centra svakodnevno će se otpremati roba za 15.000 kupaca širom Srbije, među kojima su i trgovinski lanci "Delhaize" i "Idea".

Centar, po projektu kompanije "North Engineering", se gradi na parceli od 10 hektara, a u prvoj fazi imaće 20.000 kvadratiih metara. Postoji mogućnost da u 2015. počne i druga faza izgradnje, odnosno izgradnja još 14.500 m2 skladišta.

Đorđe Radinović kazao je kako je veoma zadovoljan što domaća kompanija ulaže u Staru Pazovu, u kojoj je već veliki broj stranih investitora.

On je kazao da je industrijska zona, površine 300 hektara, u kojoj će biti "Deltin" objekat, namenjena za distributivne i logističke centre. Tu će biti i centar kompanije "Delhaize", a na jesen izgradnju počinje i austrijska kompanija "Eyemaxx".

Radinović je istakao da su osnove uspeha Stare Pazove to što brzo izdaje građevinske dozvole - u roku od 30 dana, i to što su u blizini dva autoputa: Beograd-Subotica i Beograd-Zagreb.

Novi distributivni centar, koji je investicija kompanije "Delta Realestate", postaće deo "Delta transportnog sistema", koji se u okviru "Delta holdinga" bavi pružanjem logističko-transportnih usluga.

Centar u Staroj Pazovi imaće 26.000 paletnih mesta i 30 utovarnih rampi, navedeno je na zvaničnom sajtu opštine Stara Pazova.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.