Izvor: seebiz.eu | Sreda, 23.07.2014.| 11:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Duško Knežević ostao bez "Atlas Capital" centra?

"Atlas grupa" biznismena Duška Kneževića ostala je bez udela od oko 23% u podgoričkom "Atlas Capital" centru (ACC), koji je građen sa kompanijom "Capital investment" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je većinski vlasnik, prenosi seebiz.eu pozivajući se na "Vijesti".

Naime, kako piše ovaj podgorički dnevnik, to se desilo jer nije poštovan dogovor iz partnerskog odnosa, a osim kašnjenja u gradnji, Arapi su se žalili da je bez njihovog znanja neadekvatno potrošeno više miliona evra.

Prema nezvaničnim informacijama, Arapi su se zbog problema sa Kneževićem žalili i premijeru Milu Đukanoviću.

"Vijesti" su tražile zvaničnu potvrdu od Kneževića o gubitku udela u "Atlas Capital" centru, ali umesto njega odgovorila je pravna služba "Atlas grupe". Nisu demantovali tu informaciju, odgovarajući na pitanje da li je izgubljeno vlasništvo i kako će se taj gubitak odraziti na njihovo poslovanje.

- "Atlas grupa" je pre dve godine inicirala pregovore radi poravnanja sa partnerima iz Abu Dabija i konačan sporazum je juče potpisan. Partneri iz UAE preuzimaju obavezu vraćanja kredita od 55 mil EUR prema Marfin banci gde su izdate između ostalog garancije "Atlas grupe" i personalne garancije Duška Kneževića. Usklađene su obaveze i potraživanja vezane za projekat "Meljine" i od sada je "Atlas grupa" većinski vlasnik tog projekta. Atlas banka je kreditirala kupce oko 3.500 metara kvadratnih poslovnog prostora i 50 parking mesta u "Atlas Capital" centru, koji će se u najskorije vreme adaptirati. Nakon toga će početi proces preseljenja, između ostalih, Atlas banke i "Atlas grupe" u "Atlas Capital" centru - zvanični je odgovor je pravne službe.

Naveli su da im nije poznato da je bilo neadekvatnog korišćenja novca, a još manje da je neko pisao Đukanoviću o tome.

- Dokaze o odličnim odnosima "Atlas grupe" i partnera iz UAE je činjenica da će sedišta firmi "Atlas grupe" biti u ACC-u, da zajednički ulaze u dva nova projekta (jedan na primorju i jedan u užem regionu) i da će u ACC uskoro početi da se adaptira prostor za hotel iz renomiranog međunarodnog lanca - rekli su u "Atlas grupi".

Izgradnja jedne od najvećih građevina u Podgorici vredne 120 mil EUR započeta je u avgustu 2008. godine i trebalo je da bude završena početkom 2010. Kao razloge za kašnjenje navodili su, između ostalog, čekanje posebnih materijala iz uvoza, traženje rehomiranog partnera za hotel koji će biti smešten u centru... Isticali su da se "ne sme praviti kompromis između kvaliteta i brzine, jer se objekar radi po najsavremenijim svetskim standardima".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.