NavMenu

Societe Generale gradi još jednu upravnu zgradu u Novom Beogradu - U objekat sa mini elektranom i punjačima za elektroautomobile biće uloženo 14,5 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 14.07.2014. 15:00
Komentari
Podeli
Budući izgled nove poslovne zgradeBudući izgled nove poslovne zgrade
Predstavnici Societe Generale banke Srbija potpisali su danas ugovor sa "IMEL grupom" o izgradnji nove poslovne zgarde u koju će biti uloženo 14,5 mil EUR (oko 1,7 milijardi dinara).

Ugovor su potpisali predsednik Izvršnog odbora Frederik Kuen i generalni direktor "IMEL grupe" Mirko Urošević.

Kuen je rekao da je ovo veliki projekat koji je dokaz da je Societe Generale banka došla da ostane i da dugoročno razmišlja, nameravajući da u Srbiji iznova raste.

Objekat koji će biti izgrađen na ekskluzivnoj lokaciji na samo 3 km od strogog centra Beograda, i u blizini Upravne zgrade Societe Generale banke, imaće šest nivoa, podzemnu garažu, krovnu terasu i prostiraće se na površini od 10.612 m2. Projektovani kapacitet zgrade je oko 650 radnih mesta, a objekat će raspolagati i trening centrom sa multimedijalnim i multifunkcionalnim sadržajima koji mogu da prime 150 ljudi.

Kako je danas istakao Kuen, u novoj zgradi biće odmah ispunjeno 80% kapaciteta, jer će tu biti prebačeni radnici koji se trenutno nalaze u raznim manjim poslovnim prostorima koje ova banka poseduje van Upravne zgrade. Ostalih 20% prostora planirano je za nove radnike koje će, nadaju se, u narednim godinama imati.

Pametna zgrada sa mini elektranom

Ova savremena zgrada klase A, biće sagrađena u Bulevaru Zorana Đinđića, u blizini "Beogradske Arene", u poslovnom centru Novog Beograda. Tačnije, nova zgrada biće blizu postojeće.

Nova "pametna zgrada" Societe Generale banke, osmišljena je kao savremen objekat, projektovan u skladu sa poslednjim svetskim arhitektonskim trendovima. Kako kažu u Societe Generale, banka se potrudila da poslovni prostor gradi u skladu sa visokim standardima i vrednostima matične grupe, ali i po poslednjim globalnim ekološkim standardima. To konkretno znači da je planirano postavljanje mini elektrane za proizvodnju električne energije, kao i izgradnja parkinga sa solarnim punjačima za vozila na električni pogon, koji će biti dostupan svim građanima koji žive u blizini nove poslovne zgrade.


Osim toga, svi sistemi biće integrisani u BMS (Building Management System), kako bi bio poboljšan kvalitet uslova rada ali i da bi se istovremeno ostvarile značajne uštede na polju potrošnje energije – električne i toplotne, kao i potrošnja pijaće vode. Nova zgrada imaće poseban sistem za rekuperaciju kišnice, koja će biti korišćena za tehničke potrebe zgrade umesto pijaće vode.

Početak izgradnje planiran je krajem ovog leta, a projektovan rok završetka je u prvom kvartalu 2016. godine. "IMEL grupa", zadužena je i za projekat i za izvođenje radova, a da je u pitanju već proveren tim, govori činjenica da je upravo ova građevinska kompanija izgradila i sadašnju zgradu Societe Generale banke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.05.2024.  |  Saobraćaj

Da li su automatizovane garaže rešenje za problem parkiranja u Beogradu?

Svaki vozač iz bilo kog većeg grada u Srbiji zna kakve su muke s parkiranjem, posebno u centralnim gradskim ulicama. Ovaj problem najizraženiji je, naravno, u Beogradu, u kojem ljudi sate i sate gube u pokušajima da pronađu slobodno mesto u obeleženim zonama, na parkinzima ili u javnim garažama. Zato se sve češće kao idealno rešenje za Beograd pominju podzemne automatizovane garaže koje, prema rečima zagovornika ove ideje,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.