NavMenu

Tivat kao Monte Karlo – zahvaljujući krupnim investicijama kanadskog biznismena Petera Munka Bokokotorski zaliv uskoro postaje "epicentar" mediteranskog turizma

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.03.2007. 15:25
Komentari
Podeli

Budući nautičko-turistički kompleks, koji bi u narednih nekoliko godina trebalo da "nikne" na mestu današnjeg Vojno-remontnog zavoda "Arsenal" u Tivtu, trenutno je najveća kanadska investicija ne samo na području zapadnog Balkana, već i u ovom delu Evrope.

Reč je o projektu potencijalno vrednom oko 500 mil EUR i koji bi, kada bude u potpunosti završen, trebalo da Bokokotorski zaliv uzdigne na nivo čuvenog Monte Karla, a možda i da ga prevaziđe.

- Plan je da na mestu na kom se danas nalazi "Arsenal" bude sagrađen čitav jedan mali grad sa najmodernijom marinom, koji će u potpunosti biti okrenut turizmu, vlasnicima velikih jahti koji će tu pristajati, zabavi i uživanju - ističe u razgovoru za "Ekapiju" direktorka odeljenja za ekonomske odnose Ambasade Kanade u Beogradu Đurđa Ćeramilac.

Đurđa Ćeramilac (Foto: ekapija.com)Đurđa Ćeramilac

- Čuvani kanadski biznismen Peter Munk nedavno je, zajedno sa predstavnicima kanadske ambasade u Beogradu, posetio Kotor i Tivat i tom prilikom predstavio svoju celokupnu zamisao. Namera je da samo u prvih par godina bude investirano 150 mil EUR i da se zahvaljujući tome sagrade trgovački centri, hoteli, restorani i mnogi drugi sadržaji.

Kao šlagvort ovom krupnom projektu, Peter Munk je tokom 2006. godine gradu Kotoru već poklonio specijalan brod za čišćenje vode u Bokokotorskom zalivu, ali i pokrenuo program namenjen stipendiranju studenata iz Crne Gore koji žele da svoje školovanje nastave na nekom od čuvenih evropskih univerziteta.

I. A.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.