Izvor: eKapija | Sreda, 02.07.2014.| 16:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Spreman projekat "Green Hill" na Dedinju - U blizini Belog dvora u planu izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa (FOTO)

Izgled budućeg kompleksa

Na Dedinju, prestižnom delu Beograda, uskoro bi mogao da nikne stambeno-poslovni kompleks. Kako "eKapija" saznaje, sva dokumentacija za izgradnju je spremna, ali se čeka novi investitor. Naime, ceo projekat je pripremio britanski fond koji je odlučio da tu investiciju prepusti nekom drugom ulagaču.

"Green Hill" na Dedinju

Ekskluzivni zastupnik prodaje parcele je konsultantska kuća za nekretnine "CBS International", deo CBRE grupe, koja će potencijalnim investitorima omogućiti kompletan uvid u detaljnu studiju izvodljivosti, kao i razvojne mogućnosti i održivost projekta.

- Razvoj i proširenje Dedinja u poslednjih nekoliko godina, kao najelitnijeg dela Beograda za život, i dalje predstavlja fokus, kako investitora tako i kupaca, koje privlači dom na najprestižnijoj beogradskoj adresi. Ne iznenađuje činjenica da upravo deo Dedinja neposredno ispod Belog dvora beleži veliku razvojnu aktivnost koja se ogleda u luksuznim stambenim zgradama – kažu u "CBS International".

Međutim, kako napominju u toj kompaniji, na Dedinju nema izgradnje većih kompleksa iako je značajna tražnja za stanovima u okviru zatvorenih parcela kondominijumskog tipa.

- Reč je o kompleksima koji kupcima pružaju apsolutni mir, imaju pažljivo osmišljeno pejzažno rešenje unutrašnjeg dela kompleksa koji je predviđen samo za stanare. Stambene jedinice bi trebalo da su raznovrsnih struktura u skladu sa potrebama tržišta, a da su pri tom cenovno prihvatljive. Jedna od najvećih investicionih mogućnosti u ovom delu grada je projekat "Green Hill", lociran samo nekoliko kilometara od centra, a ipak zastićen od gradske vreve zelenilom Topčiderskog brda, neposredno ispod Belog dvora - objašnjavaju u "CBS International".

Maketa "Green Hill"

U skladu sa urbanističkim planovima i lokacijskom dozvolom, zemljište pokriva površinu od 7.558 kvadrata, i sastoji se od dve katastarske parcele, pri čemu je koeficijent izgrađenosti 0,7 a zauzetost terena 30%. Ukupan potencijal parcele podrazumeva gradnju 10.418 kvadrata bruto građevinske površine.

Kako saznajemo, budući kompleks će se sastojati od 6 lamela, sa ukupno 30 stambenih jedinica, maloprodajnim prostorom u prizemlju i pratećim podzemnim parking prostorom.

- Ovo je svakako jedinstvena prilika na tržištu, da se plac na ovakvoj lokaciji sa urednom vlasničkom dokumentacijom i građevinskom dozvolom prodaje po izuzetno konkuretnim uslovima. Budući investitor će na raspolaganju imati potpuno pripremljenu građevinsku dokumentaciju, završen glavni projekat, građevinsku dozvolu, i plaćene naknade za zemljište. To će umnogome olakšati i ubrzati realizaciju same investicije i omogućiti momentalni početak gradnje kompleksa – ističu u "CBS International".

Beogradska kompanija poziva sve zainteresovane investitore da pogledaju i maketu idejnog rešenja budućeg kompleksa u poslovnom prostoru "CBS International".

Fotogalerija
"Green Hill" - novi stanovi na Dedinju

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.