Izvor: eKapija | Utorak, 06.05.2014.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela izgradnja etnonaselja "Vrdnička kula" - Kod Iriga niču bungalovi, restoran, ergela i golf tereni (FOTO)

Budući izgleda etnonaselja
Budući izgleda etnonaselja
Prateći svetske trendove razvoja turizma i sve veće interesovanje gostiju za odmor u prirodi, hotel "Premier Aqua" u Banji Vrdnik kod Iriga, odlučio se da proširi svoju ponudu. U okviru hotelskog kompleksa biće izgrađeno etnonaselje "Vrdnička kula", koje će se prostirati na oko 3 hektara.

Izgradnja je počela pre tri nedelje, a kako "eKapija" saznaje u hotelu "Premier Aqua", kompleks će sadržati restoran nacionalne kuhinje, bungalove za prenoćište, ergelu i mini golf teren.

Etnoselo podno Vrdničke kule će sa hotelom biti povezano "stazom zdravlja" od oko 2 kilometra. Kako kažu naši sagovornici, gosti će ovuda moći da šetaju ili da iznajme bicikl u hotelu "Premier Aqua", pa da "stazom zdravlja" dođu do etnonaselja.

Prva faza, koja se sada realizuje, obuhvata izgradnju restorana i desetak bungalova, koji bi trebalo da budu završeni sredinom leta. Bungalovi će biti različitih veličina – od dvokrevetnih, pa da onih za smeštaj cele porodice. Biće građeni u etno stilu, od drveta i drugih prirodnih materijala. Kasnije, u nekim narednim fazama, u planu je još nekoliko ovakvih objekata.

Restoran će imati oko 800 kvadrata i on će biti centralni objekat u naselju.

U hotelu "Premier Aqua" kazali su nam i da je pri kraju izgradnja sportskih terena, što je još jedan od njihovih projekata za poboljšanje ponude. Naime, završena su dva teniska terena na otvorenom, igralište za odbojku na otvorenom i "Sport kafe", koji je sastavni deo sportskog kompleksa. Fitnes centar (teretana), teren za skvoš i teniski teren u zatvorenom prostoru, u završnoj su fazi izgradnje, dodaju naši sagovornici. Sportski kompleks nalazi se na oko 100 metara od samog hotela.

O drugim zanimljivim projektima u opštini Irig, čitajte OVDE.


Fotogalerija
Etnonaselje "Vrdnička kula" u kompleksu "Premier Aqua"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.