NavMenu

Palić dobija akva park - Pogledajte kako će izgledati banjsko-hotelski kompleks na jezeru (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 01.04.2014. 15:58
Komentari
Podeli

(Foto: Rajko Karišić)

Palić bi prema najavama trebalo da dobije banjsko-hotelski komleks, a jedan od ključnih sadržaja i atrakcija rizorta Palić je akva park. Prvi korak ka realizaciji je idejno rešenje za koji je "Park Palić" sa Inženjerskom komorom Srbije raspisao u novembru prošle godine konkurs za izbor najboljeg izgleda kompleksa. Pristiglo je 45 radova, od čega jedan iz inostranstva.

Predstavljamo vam pobednička rešenja.

Prvu nagradu su osvojili Borislav Petrović i Boris Petrović iz beogradskog biroa AGM. Koautori zaduženi za hotel su Luka Ostojić, Bojana Marković, za akva park Nikola Stojković i Mina Kordić, a za spa Ivan Rašković. Saradnici na idejnom rešenju su bili Predrag Živković i Milica Sekulić, dok je kao konsultant za termotehničke instalacije angažovan Miodrag Marković, a za vodeni sistemi akvapark i spa Miljan Đurić, Ognjen Prlja. Kao koordinator je navedena Nada Jelić.

(Foto: biro AGM)

(Foto: biro AGM)

(Foto: biro AGM)

(Foto: biro AGM)

Drugu nagradu odneo je biro "PROaspekt" sa autorima: Vladimir Lojanica, Sonja Pešterac, Marija Ćorluka Mijović, Marija Konstandinidis, Vlada Lukić, Tamara Dinić.

(Foto: biro PROaspekt)

(Foto: biro PROaspekt)

(Foto: biro PROaspekt)

(Foto: biro PROaspekt)

Treću nagradu je osvojio autorski tim "Grupa 4" koga čine Petar Stelkić, Vladimir Cvejić, Branko Belaćević, Ivana Barandovski i student saradnik Bogdan Dević.

(Foto: autorski tim Grupa 4)

(Foto: autorski tim Grupa 4)

(Foto: autorski tim Grupa 4)

Otkupljena su i tri rada. Jedan od njih je idejno rešenje Jelene Miletić i biroa "Arhitekti Miletić".

Otkup je dobio i tim "KANA arhitekti", koga čine autori Ljilja Brajković i Spasoje Radomilović, saradnici Biljana Vilotić, Marina Ilić, Aleksandra Đorđević, Nevena Balalić i Bojana Popović, kao i konsultanti Jelena Živković, Ninković Dragan.

Otkup je dobio i tim koga su činili Goran Martinović i "Northengeneering". Saradnici za arhitekturu na ovom projektu su Tibor Karoly Dalnoky, Marta Ostrogonac, Laslo Kolozi i Jutka Jozsa, za konstrukciju Peter Sekeres, za H.V.A.C. instalacije Atila Alacker, za tehnologiju hotela Nebojša Daraboš, za hortikulturu Krisztina Wallner. Za 3D dizajn je bio zadužen Zsolt Erfalvy.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.