NavMenu

Kondo hoteli zamenjuju luksuzne - Još dve kompanije počinju izgradnju u Budvi

Izvor: Vijesti Ponedeljak, 24.03.2014. 09:13
Komentari
Podeli
Budva (Foto: Marija Kambić)Budva
Iako je Opština Budva ponudila najpovoljnije uslove - smanjila iznos komunalija za čak 70%, te najavila i njihovo potpuno ukidanje za one koji budu gradili hotele visoke kategorije, gotovo je postala praksa da se ni jedan od investitora ne odlučuje da kapital uloži u hotelski biznis.

Umesto hotelske, kako je to predviđeno master planom razvoja turizma, Budva će po svoj prilici postati destinacija kondo hotela. To su, u osnovi, apartmani u privatnom vlasništvu koje investitori prodaju, a vlasnici kasnije uz pomoć investitora iznajmljuju u toku sezone.

Popularnost kondo hotela potvrđuje i najava iz Rafailovića, gde je Ministarstvo održivog razvoja i turizma već izdalo građevinsku dozvolu za gradnju dva kondo hotela, čija maksimalna spratnost može biti 12 etaža, kompanijama "Nivel invest" i "Luzitanos invest".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.