NavMenu

Izgradnja Univerzitetskog naselja u Beogradu startovaće na proleće

Izvor: Politika Sreda, 17.01.2007. 10:53
Komentari
Podeli

Temelji za Univerzitetsko selo u Novom Beogradu mogli bi da budu postavljeni već prvih prolećnih dana ako investitor, kompanija "Blok 67 asosiets", u dogledno vreme dobije odobrenje za gradnju za koju su dokumentaciju predali u septembru 2006. godine.

Stanovi će se, kako saznajemo, uskoro naći na tržištu nekretnina, ali vlasnici će dobiti ključeve tek posle okončanja Univerzijade 2009. godine.

Investitor, zajednička firma austrijskog "CEE investmenta", izgradiće naselje, a tek posle Univerzijade će mu biti ustupljeno na korišćenje.

Idejno rešenje budućeg kompleksaIdejno rešenje budućeg kompleksa

Ministarstvo prosvete i sporta ima niz zahteva za organizaciju boravka sportista. Učesnici, između ostalog, moraju imati na raspolaganju računski centar, salone za lepotu, kafiće i još puno toga. Trim staza, recimo, koja tom prilikom bude izgrađena, ostaće na korišćenje budućim stanarima.

Prema rečima Gordane Gavrilović, projekt-menadžera firme "Mace", konsultantske kuće koja upravlja projektom izgradnje Univerzitetskog sela, gradilište će biti otvoreno tek kada od Sekretarijata za urbanizam dobiju odobrenje za kompletnu dokumentaciju koja podrazumeva i prijavu radova.

Izgradnja Univerzitetskog naselja sigurno će uticati na tržište nekretnina, jer, kako tvrde upućeni, kada se u jednom trenutku nađe 2. 000 novih stanova u prometu, pad cena je zagarantovan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.