Izvor: Tanjug | Subota, 01.03.2014.| 15:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zlatibor dobija još dva hotela i auto-kamp do kraja 2014.

Kamp na Tić polju
Bez obzira na krizu, na Zlatiboru dosta privatnih investitora ulaže, grade se dva nova hotela, jedan će biti otvoren već u maju, a drugi krajem godine, najavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Arsen Đurić, dodajući da je za narednu godinu planirana izgradnja još tri manja.

On je na Sajmu turizma u Beogradu, rekao i da je hotel "Palisad" izvršio kompletnu rekonstrukciju svojih smeštajnih kapaciteta, kao i da je pred Novu godinu otvoreno novo apartmansko naselje "Zlatiborski konak", sa 222 apartmana.

- Za maj je planirano otvaranje autokampa na Zlatiboru, koji će biti kategorisan sa tri zvezdice. Već se nalazimo na mapi Kamping asocijacije Evrope i smatramo da ćemo na taj način privući neke turiste koji do sada nisu dolazili na Zlatibor - kaže Đurić.

Autokamp će se nalaziti na Tić polju i imaće 54 parking prostora, a lokalna samopurava nastoji da prati ta ulaganja izgradnjim novih pešačkih i biciklističkih staza, parkova za decu, trim staza, a konačno će krenuti izgradnja gondole od centra Zlatibora do Tornika.

Predstavnici Zlatibora su najavili da će se proširiti i sportski tereni, biće izgrađene još dve teretane na otvorenom, a u planu je i gradnja još jedne sportske hale.

- Prošle godine broj stranih turista je povećan za 20%, a domaćih oko 2%, tako da smo zabeležili dobru turističku godinu - zaključio je Đurić.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.