Izvor: Vijesti | Utorak, 18.02.2014.| 09:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Raspisan novi oglas za imovinu podgoričke Kovačnice - Početna cena 700.000 EUR

(Foto: b)
Stečajna uprava Kovačnice, prerađivačke fabrike "Kombinata aluminijuma Podgorica" (KAP), raspisala je 17. februara novi oglas za prodaju imovine preduzeća, po početnoj ceni od 700.000 EUR.

Zainteresovani ponude mogu dostavljati do 18. marta do 12 sati, a otvaranje ponuda zakazano je za 19. mart u 11 sati, u prostorijama podgoričkog Privrednog suda.

Početna cena manja je skoro tri puta nego na prethodnom nadmetanju, koje je proglašeno neuspešnim, iako su ponude dostavili "Uniprom" i Luka Pejović. Iz stečajne uprave preduzeća objašnjeno je da su problematične bile zalihe robe, za koje nije jasno da li ih uopšte ima.

Kompanija "Uniprom", biznismena Veselina Pejovića, nudila je 600.000 EUR, od čega 200.000 EUR za zalihe, dok je Luka Pejović, kao građanin, ponudio 416.000 EUR za imovinu, a 220.000 EUR usmeno za zalihe.

Na prodaju su, kako se navodi u javnom pozivu, ponuđene pokretna i nepokretna imovina, koju čine građevinski objekti sa zemljištem u Dajbabama, proizvodna postrojenja, oprema i uređaji, transportna sredstva i druga pokretna imovina.

Imovina se prodaje u viđenom stanju, bez garancije kupcu i prava na naknadni prigovor i reklamaciju. Stečajni upravnik, kako je objašnjeno, ne odgovara za nedostatke na imovini koje kupac utvrdi nakon kupoprodaje.

Ponude mogu dostaviti preduzeća i građani koji po pozitivnim propisima Crne Gore imaju pravo kupovine predmetnih nepokretnosti. Ponuđači koji dostave ponudu za kupovinu ukupne imovine dužni su da uplate depozit od 100.000 EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.