NavMenu

"InterContinental" želi "Slovensku plažu" u Budvi

Izvor: seebiz.eu Četvrtak, 06.02.2014. 15:34
Komentari
Podeli

Najveće i najatraktivnije turističko naselje "Slovenska plaža" u Budvi, po svoj prilici, dobiće novog gazdu, a za ovaj kompleks koji "leži" uz najveću budvansku plažu, zainteresovana je hotelska grupa "InterContinental".

Sekretar Saveta za privatizaciju Aleksandar Tičić, ističe da zasad nema detalja o tome šta zainteresovana, veoma ugledna grupa, u čijem sastavu su elitni hoteli i drugi turistički objekti širom sveta, nudi i planira.

On je saopštio da Vlada Crne Gore ove godine planira privatizaciju hotelske grupe "Budvanska rivijera", u čijem sastavu su još hoteli "Aleksandar", kao i petrovački "Palas" i "Kastel lastva". Tada će se znati hoće li biti privatizovano samo "Slovenska plaža" ili i ostali delovi "Budvanske rivijere".

Jedinstveno naselje na "Slovenskoj plaži", koje čine objekti niske spratnosti, raspolaže sa 2.500 kreveta u apartmanima, mnogobrojnim restoranima, otvorenim bazenima, buticima i drugim sadržajima, okružena zelenilom koje predstavlja jedinstveni park, sezonskog je karaktera i decenijama je puno od marta do novembra.

Budvanska rivijera uložila je tokom protekle dvije godine prilična sredstva kako bi podigla nivo ponude u ovom naselju. Jedan njegov dio je poslije rekonstrukcije dobio četiri zvezdice.

Hoće li stići ponuda "InterContinentala" znaće se uskoro, ali se svi slažu da bi naselje u sastavu ovog hotelskog brenda bilo mnogo poznatije i traženije i svijetu.

HG "Budvanska rivijera" je jedno od retkih hotelskih preduzeća u Crnoj Gori koje nije privatizovano. Ono je do sada odlično poslovalo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.