Izvor: eKapija | Utorak, 04.02.2014.| 15:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Luksuz inspirisan venecijanskim palatama - Šta će gostima na leto ponuditi hotel "Regent Porto Montenegro"? (FOTO)

Dizajn inspirisan venecijanskim palatama
Dizajn inspirisan venecijanskim palatama (Foto: portomontenegro.com)
Ova godina biće veoma značajna za "Porto Montenegro", jer na leto očekuju otvaranje luksuznog "Regent"-a. Velelepni hotel od oko 20.000 kvadrata učiniće tivatski rizort još primamljivijim, a investitori najavljuju da će moći da parira i čuvenom "Hiltonu".

Operater tog objekta je "Regent Hotels&Resorts", azijska globalna hotelijerska grupa, poznata po glamuroznim i sofistiiranim hotelima, sa besprekornom uslugom.

Šta sve čeka buduće goste hotela vrednog oko 55 mil EUR? "Regent Porto Montenegro" inspirisan je vekovnim uticajem Venecije na Jadranu - krov boje terakote, fasada u stilu italijanskih palata, luksuzni prostrani hol... Dizajnirao ga je "ReardonSmith Architects".

Najniži sprat je tri metra ispod nivoa mora, gde je predviđen parking i tehničke prostorije. U prizemlju je smešten prostrani hol sa pogledom na more i takozvanu "vodenu baštu", koja je kamenom stazom povezana sa privatnim ostrvom (gde će se organizovati večere i ekskluzivni događaji). Na ovom nivou je i kafe, restoran, takozvani "cigar lounge" i "library bar", kao i prepoznatljivi "Regent Spa i fitness centar."

Hotel "Regent Porto Montenegro" imaće i dva bazena, jedan u unutrašnjosti, a drugi otvoreni, na samom vrhu zgrade. Sledećih pet spratova su namenjeni za hotelske sobe, apartmane i rezidencije, a na poslednjem, šestom, biće dva penthausa. Hotel će imati deset liftova.

Pogled sa trećeg sprata
Pogled sa trećeg sprata (Foto: portomontenegro.com)
Menadžment hotelske grupe "Regent Hotels&Resort" počeo je regrutovanja kadrova, a ovde bi trebalo da radi oko 150 ljudi. Zainteresovani kandidati mogu da se prijave, jer je nekoliko pozicija i dalje otvoreno. Za sva radna mesta potrebno je radno iskustvo (u zavisnosti od toga za šta konkurišete - jedna, tri ili pet godina).

Ono što ističu u "Porto Montenegro", jeste da će vam "Regent" omogućiti da uživate u ambijentu koji je luksuzan, ali tako kreiran da pruža osećaj doma. Sve sobe i apartmani osmišljeni su tako da kombinuju predivan pogled, prvoklasne materijale i najnovije tehnologije.

Iako, naravno, izgled nije u potpunosti poznat, "eKapija" vam otkriva delić budućeg enterijera. U našoj galeriji, zavirite u sobe hotela "Regent"!

Inače, za izgradnju je zadužena kotorska kompanija "Yu Briv". Grubi građevinski radovi završeni su još prošlog proleća, a sada je u toku "doterivanje" hotela i unutrašnji radovi.

Velika ulaganja


U "Porto Montenegro", kako je nedavno najavljeno, tokom 2014. biće uloženo 40 mil EUR, a toliko se očekuje u naredne godine.

Nautičko-turistički kompleks "Porto Montenegro", do sada je dobio pet luksuznih vila - "Teuta", "Zeta", "Ozana", "Milena" i "Tara", a početkom ove godine krenula je i izgradnja šeste, pod nazivom "Ksenija". To bi trebalo da bude do sada najveći rezidencijalno-poslovni objekat ovog rizorta.

Saradnja sa preduzećem "Arhi.pro"

Dizajn hotela uradio je "ReardonSmith Architects", a projekat je rađen u saradnji sa lokalnim preduzecem "Arhi.pro".

- "Arhi.pro" je imao vodeću ulogu u razvoju projekta, a bio je i vodeći inženjer za projekte konstrukcije, mašinskih, elektro i instalacija vodovoda i kanalizacije. Projekt menadžer je bilo preduzece "Mace" - kažu u firmi "Arhi.pro".

M.S.

Fotogalerija
Hotel "Regent" u kompleksu Porto Montenegro

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.