NavMenu

Novi stanovi na Zvezdari - "BG Invest" počeo izgradnju zgrade u Ulici Vojislava Ilića

Izvor: eKapija Petak, 03.01.2014. 14:19
Komentari
Podeli

Beogradska firma "BG Invest" počela je u novembru 2013. izgradnju poslovno-stambenog objekta u Ulici Vojislava Ilića br. 71. U toj zgradi u beogradskom naselju Zvezdara biće smešteno 20 stanova, dva poslovna prostora i 24 parking mesta.

- Građevinska dozvola i ostala neophodna dokumentacija je pribavljena. Objekat će biti na jednoj od najlepših lokacija u Beogradu, u Ulici Vojislava Ilića, u neposrednoj blizini Bulevara kralja Aleksandra i u graničnom pojasu sa opštinom Vračar. Prednost lokacije je dobra saobraćajna povezanost sa centrom grada, kao i neposredna blizina škola, vrtića, pijaca, sportskih objekata, pozorišta, mnogobrojnih supermarketa, prodavnica i ostalih infrastrukturnih objekata koji povećavaju kvalitet stanovanja na ovoj lokaciji – kaže za "eKapiju" Slobodan Vugdelić, vlasnik firme "BG Invest", koja je i investitor i projektant i glavni izvođač radova na tom objektu.

Kada je reč o strukturi stanova, predviđene su garsonjere, jednoiposobni, trosobni, troiposobni, četvorosobni i petosobni stanovi, odnosno površina stanova je od 26 m2 do 126 m2.

Vugdelić napominje da su pri projektovanju maksimalno ispoštovani kako funkcionalni, tako i estetski kriterijumi. Zgrada je projektovana u skladu sa zakonom o energetskoj efikasnosti zgrada -energetska klasa "C".

- Predviđeni su materijali i oprema prve klase - drvo-aluminijumska stolarija sa komarnicima i elektromotorima na roletnama, termotretiran hrastov parket, granitne pločice, uvozne sanitarije. Objekat će biti priključen na centralno grejanje, sistemom daljinskog grejanja sa ugrađenim kalorimetrima, audio-video interfoni TCS, CATV, Internet, TT linija, blind vrata, multisplit klima... – navodi naš sagovornik.

Prema projektu, u prizemlju će biti dva poslovna prostora, površine 36 m2 i 53 m2, a kako kaže sagovornik "eKapije", atraktivna lokacija pruža budućim kupcima širok izbor namene poslovnog prostora.

Vugdelić kaže da postoji interesovanje građana, ali da još nisu počeli prodaju stanova.

- Nakon završene izgradnje konstrukcije objekta, kao i po obavljenom tenderu za odabir materijala i opreme počećemo prodaju. Tako će potencijalni kupci imati kompletnu sliku koja opravdava prodajnu cenu kvadrata odgovarajućeg prostora. Kalkulisana cena stambenog prostora je približno 1.850 EUR po kvadratu, a prodajna cena biće utvrđena neposredno pre završetka svih radova.

Predviđeni rok izgradnje je 20 meseci, tako da useljenje prvih stanara u "BG Invest"-u očekuju na leto 2015.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.