NavMenu

Investicije u Staru planinu 600-700 mil EUR, za desetak godina kandidatura za Zimske olimpijske igre ?

Izvor: Danas Subota, 09.12.2006. 12:43
Komentari
Podeli

Projekat razvoja turizma na Staroj planini mogao bi da bude najznačajnini investicioni projekat Srbije u narednom periodu sa potencijalom ulaganja od 600-700 mil EUR, izjavio je ministar trgovine, turizma i usluga Bojan Dimitrijević, prilikom prezentacije prve faze master plana razvoja turizma na Staroj planini.

Projektom je predviđeno da ukupni kapaciteti skijališta budu oko 30.000 skijaša dnevno, uz smeštajne kapacitete od 18.000 kreveta, čime će se otvorila mogućnost zapošljavanja do 10.000 radnika iz opština Zaječar, Knjaževac, Pirot i Dimitrovgrad.

Master plan predviđa saradnju sa Bugarskom na čijoj teritoriji se nalazi dve trećine masiva Stare planine i sa kojom bi Srbija za desetak godina mogla da se kandiduje za domaćina zimskih olimpijskih igara.

Do Nove godine, na Staroj planini trebalo bi da se završi izgradnja četvorosedne žičare, ski lifta, 3 ski staze i 800 metara puta, a obnavlja se planinarski dom i rekonstruiše dalekovodna mreža.

Master plan za razvoj Stare planine radi vodeća svetska kompanija u oblasti dizajniranja skijališta kanadski Ekosajn (Ecosign www.ecosign.com).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.