NavMenu

"Mona" u februaru 2014. otvara garni hotel u Beogradu - Spremna lokacija i za izgradnju većeg objekta na Dorćolu (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.12.2013. 14:14
Komentari
Podeli

Preduzeće "Mona hotel management" otvoriće početkom naredne godine svoj prvi hotel u Beogradu. Garni hotel "Argo" sa 3 zvezdice primaće goste u strogom centru grada, na uglu Resavske i Ulice Kralja Milana, dijagonalno od Beograđanke.

Rekonstrukcija poslovnog prostora u vlasništvu "Argoexporta", površine 600 m2, počela je pre tri meseca, a kako je za "eKapiju" rekao Ivan Vitorović, direkor razvoja marketinga i prodaje, "Argo" će svoja vrata otvoriti u drugoj polovini februara 2014. godine.

Iako zgrada u kojoj će biti smešten "Argo" ima 6 spratova, hotel će biti smešten na 3.

Imaće 20 soba - dvokrevetne sa odvojenim i francuskim ležajem, malu banket salu i salu za jelo, a u hotelu će se služiti isključivo doručak.

- Beogradu u ovom trenutku, kako pokazuju istraživanja, nedostaju mali gradski hoteli sa do 3 zvezdice na atraktivnim lokacijama - kaže Vitorović.

- Očekujemo goste iz inostranstva koji žele odličnu lokaciju i dobru uslugu po pristojim cenama, ljude koji se na proputovanju ne zadržavaju mnogo u svojim sobama, pa je noćenje za doručkom za njih idealna opcija. Ovakav koncept osim toga, odgovara i ljudima koji u Beograd dolaze zbog posla, a koji najčešće imaju organizovane ručkove i večere.

U "Moni" već primaju buduće radnike za "Argo". Potrebni su im recepcionar, sobarica, menadžer i kuvar koji će biti i konobar. Kako nam je rekao Vitorović, u početku će biti zaposleno 8-10 hotelskih radnika.

Da bi se od nekadašnjih kancelarija napravile moderne hotelske sobe biće uloženo oko 600.000 EUR.

Hotelom će upravljati akcionarsko društvo, u okviru koga je 70% vlasništva u rukama "Mona hotel management"-a dok ostatak pripada malim akcionarima.

Još smeštajnih kapaciteta

Kako saznaje "eKapija", u bliskoj budućnosti "Mona hotel management" planira otvaranje još jednog hotela u užem jezgru srpske prestonice.

- U planu je veći hotel kapaciteta do 150 soba. Imamo lokaciju na Dorćolu ali još razmišljamo da li će to biti grinfild ili braunfild investicija – kaže Vitorović.

- Početak relizacije će najviše zavisiti od ekonomskih kretanja u zemlji i regionu, ali ipak govorimo o ulaganju koje će sačekati minimum 3 godine.

Podsetimo, beogradski "Mona Hotel Management" je zavisno preduzeće "Mona" d.o.o. osnovano sa ciljem upravljanja hotelskim kapacitetima, kako u zemlji tako i inostranstvu. Za sada firma MHM upravlja hotelom "Zlatibor Mona" na Zlatiboru, hotelom "Javor" u Kušićima i vilom "Bella" u Budvi.

I.B.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.