NavMenu

Početak izgradnje kompleksa sa 7 hotela, 200 vila, golf terena i velike marine u 2014. - Kako izgleda "Hrvatski san" od 920 mil EUR

Izvor: eKapija Nedelja, 24.11.2013. 17:24
Komentari
Podeli

(Foto: croatiandream.com)

U Hrvatskoj počinje izgradnja turističkog projekta "Hrvatski san", koji je planiran u uvali "Tri sestrice" u Dubrovačkom primorju, piše dnevnik.hr.

Kako se navodi, planirana je izgradnja sedam hotela, više od 200 vila i apartmana, i velike marine sa 400 vezova. Sklopljena su već tri ugovora s investitorima, a projekat je vredan gotovo sedam milijardi kuna (oko 920 mil EUR).

U Dubrovačkom primorju nići će golf igrališta, elitne vile i hoteli. U marini je predviđeno 400 vezova, a oko nje nalaziće se sedam hotela. To je najskuplji projekat u novijoj hrvatskoj istoriji. Jedan od investitora je i malezijski milijarder Vinsent Tana.

- Osim njega, mi već imamo u dogovoru još četvoro velikih svetskih investitora s kojima pregovaramo dugi niz godina - rekao je menadžer projekta Vićenco Blagajić.

(Foto: croatiandream.com)

- Gradiće se sedam hotela, 500 apartmana, 200 vila, te golf igrališe s 27 rupa. Pravi turistički grad. Jedna takva investicija na nacionalnom nivou može povećati društveni proizvod, a samim tim je ona prevažna - rekao je načelnik opštine Dubrovačko primorje Nikola Knežić.

Meštani se nadaju da će posla biti za sve nezaposlene u Dubrovačkom primorju, ali i šire.

I dok se početak izgradnje ovog velikog turističkog kompleksa najavljuje za iduću godinu, pripremni radovi su već u toku. Počelo se sa probijanjem puteva i pripremanjem terena za potrebnu infrastrukturu.

Prvi gosti u Sestricama najavljeni su već za leto 2016. godine.

Fotogalerija
Hrvatski san
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.