Izvor: eKapija | Petak, 25.10.2013.| 12:20

"Lidl" kupio plac od "Delte" za supermarket u Beogradu

(Foto: lidl-info.com)

Nemački trgovinski lanac "Lidl" otvoriće supermarket u Beogradu na zemljištu koje je kupio od kompanije "Delta", saznaje "Politika".

Reč je o lokaciji u u Ulici Vojislava Ilića koja je pripadala preduzeću "Metal", koje je još ranije kupila "Delta", a gde je trebalo da bude izgrađen njen "Maxi" supermarket. Osim toga, nemački diskonter, prema saznanjima "Politike", pregovara i o drugim lokacijama sa kompanijom Miroslava Miškovića.

Kako je ranije objavila "eKapija", u "Lidl"-u ne žele da otkrivaju tačne lokacije svojih budućih objekata, ali su rekli za naš portal da su obezbedili zemljište u Beogradu, Valjevu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu i Smederevu.

Neke od opština opremaju zemljište za dolazak "Lidl". Na primer, Zavod za izgradnju Novog Sada raspisao je 17. oktobra tender za izradu glavnog projekta osvetljenja na Bulevaru vojvode Stepe za opremanje objekta "Lidl"-a. U septembru je bio i tender za glavni projekat saobraćajnih površina i atmosferske kanalizacije na toj lokaciji kako bi se omogućio pristup poslovnom objektu nemačkog lanca.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.