Izvor: eKapija | Četvrtak, 24.10.2013.| 14:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Helidrom na vrhu poslovne zgrade preko puta Arene - "Verano" privodi kraju izgradnju kompleksa "B23 Office Park", za kupovinu zainteresovane ruske i američke kompanije

Četiri kule, sa četiri 4 vip lifta, 3 atrijuma visine 25 metara i 9 panoramskih liftova. Šest nivoa kancelarijskog prostora, 550 parking mesta u garaži, 2 nivoa komercijalnih sadržaja, čak 5 kafeterija i 7 kongresnih sala. Sve ovo deo je kompleksa "B23 Office Park".

Investitor luksuznog poslovnog kompleksa, koji se nalazi odmah preko puta novobeogradske Arene, je "Verano grupa", u kojoj kažu da je izgrađeno oko 90% objekta. Projekat je izradila kompanija "Projmetal" (inače deo "Verano grupe"), koja je zadužena i za izvođenje radova.

Budući da je gradnja počela još 2009. godine, nevernih Toma o budućnosti ove zgrade je mnogo.

Luka Živanić, zadužen za finansije i nove investicije u kompaniji, kaže za "eKapiju" da kako se radovi privode kraju, zainteresovanih kompanija koje bi da kupe ceo objekat je sve više.

- Nedavno smo okončali pregovore sa jednim fondom iz Izraela. Ponudu smo odbili zbog cene, međutim sada su u igri nove kompanije – kaže Živanić, inače sin vlasnika "Verana".

Kako kaže, trenutno su u pregovorima sa američkim i ruskim firmama o prodaji celog kompleksa, a jedino su i zainteresovani za takvu saradnju. On objašnjava da su neke od domaćih kompanija bile zainteresovane za kupovinu pojedinačnih etaža, ali da to nije njihova strategija.

Na posao i helikopterom

Kompleks u Bloku 23, prema rečima našeg sagovornika, zauzimaće ukupnu kvadraturu od 52.000 m2. Četiri lamele sa 6 nivoa, povezane su višeetažnim atrijumskim prostorima sa ukupno devet panoramskih liftova i prostranim trgom sa uređenom zelenom površinom. Namena prizemne etaže i galerije je zajednička za ceo poslovni kompleks, sa dodatnim sadržajima – kongresnim salama, prezentacionim i pratećim prostorima.

Prostor centralnih lamela na nivou 6 je predviđen za relaksaciju i zajedničke sadržaje. Namena prizemne etaže zajednička je za ceo poslovni kompleks. Osnovu prizemlja čini veliki broj lokala sa atraktivnim atrijumskim prostorima i reprezentativnim ulaznim holovima.

Poslovni prostori koncipirani su kao slobodni otvoreni prostori pejzažnog uređenja, do kojih se dolazi kroz jedinstvene višeetažne holove sa liftovskim i stepenišnim vertikalama i mostovima. Pregrađivanje poslovnog prostora moguće je realizovati po željama zakupaca.

Novitet u gradnji je projektovani helidrom koji bi trebao biti prvi privatni funkcionalni helidrom u Beogradu.

Iz kancelarije na fitnes, spa, na ručak ili kod frizera

Prema projektu, osim kancelarija u okviru objekta "B23 Office Park" se nalaze raznovrsni prateći sadržaji, projektovani tako da olakšaju organizaciju profesionalnih, društvenih i privatnih aktivnosti zaposlenih. To su: restorani, kafeterije, kongresni centar, kongresne sale, fitness i spa centar, banka, pošta, knjižara, frizerski salon, auto-perionica, vešernica, maloprodajni objekti, ketering servis.

Poseban ugođaj za korisnike objekta, posebno zaposlene koji žele prijatno mesto za poslovni ručak ili predah od napornih obaveza, čini veliki restoran modernog enterijera, sa panoramskim pogledom i vrhunskom uslugom.

Kada je u pitanju parking, u garažama je predviđeno 550 parking mesta.

J.Đ.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.