NavMenu

Međunarodni sajam investicija "Investexpo" i Dani energetike u Novom Sadu od 29. do 31. oktobra

Izvor: eKapija Sreda, 23.10.2013. 14:25
Komentari
Podeli

(Foto: sajam.net)

Osmi međunarodni sajam investicija "Investexpo" i Dani energetike biće održani od 29. do 31. oktobra na Novosadskom sajmu.

Učestvuju predstavnici lokalnih samouprava naše zemlje, ali gradske i opštinske uprave Mađarske, Republike Srpske, Rumunije i Hrvatske, te tako sajam dobija međunarodni karakter, saopšteno je iz Novosadskog sajma.

Kako najavljuju, biće predstavljeno više od 60 učesnika, od čega su oko 50 lokalne samouprave iz Srbije i regiona.

Tokom tri sajamska dana, gradovi i opštine, promovisaće investicione projekte radi privlačenja stranog i domaćeg kapitala i ubrzanog privrednog razvoja svojih sredina. Na sajmu učestvuju i Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područia, Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Novog Sada i Pančeva i druge organizacije.

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština pomogla je nerazvijenim opštinama iz Srbije da nastupe na Sajmu investicija, te će se njihovim posredstvom potencijalnim investitora predstaviti 21 opština. Sa Pokrajinskim sekretarijatom za međuregionalnu saradnju predstaviće se i NALED (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj), SKGO (Stalna konferencija gradova i opština) i Fond za evropske poslove, razvojne agencije.

Manifestacija Dani energetike omogućava predstavnicima energetskih subjekata, lokalnih samouprava i privrede da saznaju pozitivne primere iz prakse kako bi buduće investicije u energetski sektor mogli da ostvare na najbolji način. Biće predstavljene mogućnosti realizacije projekata u oblasti energetike, a posebno u oblasti energetske efikasnosti.

Energetika je i tema stručnih skupova koji bi trebalo da budu u Kongresnom centru "Master". Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine organizuje svakoga dana stručne skupove. Prvog dana Sajma priređuju konferenciju "Energetska efikasnost — obaveze i šanse", sutradan je na programu skup "Energija i agroprocesing", a poslednji dan, 31. oktobar, rezervisan je za okrugli sto "Predstavljanje investicionih projekata lokalnih samouprava i finansiranje". U okviru stručnih skupova biće reči i o energetskoj efikasnosti zgrada, objekata javne namene, primeni energetskog menadžmenta u preduzećima, uštedi energije, kao i energetskoj sertifikaciji. Govoriće i predstavnici Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstva građevinarstva i urbanizma, Inženjerske komore Srbije, Pokrajinskog centra za energetsku efikasnost, Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad...

Društvo za energetsku elektroniku, Institut "Nikola Tesla" iz Beograda, Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada i Novosadski sajam, organizuju od 30. oktobra, 17. savetovanje "Energetska elektronika Ee 2013". U okviru ovog događaja, koji traje do 1. novembra, biće organizovano takmičenje za najbolje studentske radove (seminarske, diplomske projekte) i 9. međunarodno takmičenje "Hardver i softver H i S 2013".

Radno vreme sajma biće od 10 do 17 časova, ulaz je besplatan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.