NavMenu

Koceljeva kao Evropa u malom – nove investicije oživele čitav ambijent

Izvor: eKapija Sreda, 22.11.2006. 11:30
Komentari
Podeli


Zahvaljujući svojoj investicionoj atraktivnosti, opština Koceljeva odnedavno je postala epicentar nekoliko krupnih projekata i poslovnih zamisli, koje bi, čim budu realizovane, trebalo da u potpunosti promene sadašnji imidž tog mesta.

Prema rečima opštinskog menadžera Branislava Mićića glavni nosilac jednog od tih privrednih projekata je austrijska kompanija "Rauh" koja je 31. jula 2006. godine kupila tamošnje preduzeće "Voćar", veoma brzo ušla u proces njegove modernizacije i pripreme za ponovni početak proizvodnje.

- Austrijski investitor je već završio čitav program revitalizacije i očekujemo da će "Voćar" već koliko u maju 2007. godine otpočeti sa proizvodnjom sokova – stiče Mićić u razgovoru za "Ekapiju".

Osim toga, dodaje naš sagovornik, Koceljevu je izabrala i ruska firma "Fenix", koja je od lokalne samouprave zakupila građevinsko zemljište na 85 godina, sa namerom da na njemu sagradi modernu proizvodnu halu površine oko 4.000 m2.

- U pitanju je investicija veća od milion EUR. Kompanija "Fenix" je od nas zakupila površinu od 6 ha i plan im je da u budućoj proizvodnoj hali proizvode liker i vodku. I u tom pogonu, kao i u revitalizovanom "Voćaru" biće posla za sto do 150 radnika, što je veoma značajno za čitav naš kraj – objašnjava Mićić.

Čelnici opštine Koceljeva trenutno se nadaju da će do kraja 2006. godine, kroz proces privatizacije poljoprivrednog dobra "Tamnava", dobiti još jednog značajnog investitora, koji će pogone tog preduzeća uposliti na najbolji mogući način.

Govoreći o investicijama koje trenutno nedostaju toj opštini, Mićić kaže da su to pre svega ugostiteljsko-smeštajni kapaciteti, odnosno restorani i hoteli za kojima se očekuje da će potražnja, uporedo sa oživljavanjem privrednog ambijenta, veoma brzo skočiti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.