NavMenu

Investicioni san Bačkog Petrovca – Industrijska zona i etno naselje na Dunavu sve spremniji za izgradnju

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.11.2006. 13:47
Komentari
Podeli


Bački Petrovac – vojvođanska kapija Evrope! I dok bi neki rekli da zvuči pretenciozno, konkretni investicioni projekti na kojima se trenutno radi u ovoj omanjoj opštini na jugu Bačke ukazuju na sasvim drugačije stanje stvari.

Naime, čelnici bačkopetrovačke opštine već duže vreme rade na realizaciji zaista kapitalnog projekta izgradnje svoje lokalne Industrijske zone, koje će se prema rečima direktora Direkcija za građevinsko zemljište, putnu privredu i komunalne delatnosti Vladimira Turana prostirati na oko 140 ha i u kojoj bi svoje mesto trebalo da pronađu mnoga preduzeća, fabrike i slično.

Mapa opštine Bački PetrovacMapa opštine Bački Petrovac
(Vladimir Turan)

- Industrijska zona će se nalaziti duž oboda naše teritorije i ono čime se trenutno bavimo je otkup zemljišta od građana koji na tom području imaju njive i druga dobra. U pitanju su lokacije koje će biti otvorene isključivo za "grinfild" investicije. Očekujem da čitav taj posao uskoro biti uspešno realizovan, kako bi zatim svu pažnju mogli da usresredimo na infrastrukturno opremanje tog područja – objašnjava Turan u izjavi za "Ekapiju".

Prema njegovim rečima, deo putne infrastrukture na tom mestu već postoji, ali bi pre no što se lokacije u okviru buduće Industrije zone ponude zainteresovanim investitorima trebalo kompletirati vodovodnu mrežu, gasovod i provući optički kabal. Opština Bački Petrovac sa projektom svoje Industrijske zone već je konkurisala za sredstva iz Nacionalnog investicionog plana i Vlada Srbije joj je odobrila oko 600.000 EUR za infrastrukturno opremanje pomenutog lokaliteta.

Mapa opštine Bački PetrovacMapa opštine Bački Petrovac

Ali to nije sve! U želji da lokacije na području Industrijske zone učini što atraktivnijim, SO Bački Petrovac nedavno je donela odluku da se zemljište u tom kompleksu zaintersovanim investitorima ponudi po ceni od EUR po kvadratu i uz naknadu od 998 dinara po metru kvadratnom izgrađenog prostora za komunalno opremanje zemljišta.

Osim toga, u Bačkom Petrovcu trenutno je aktuelan i jedan privredno-turistički projekat koji nosi naziv "Dunavski san". Projekt je posvećen izgradnji modernog etno naselja, koje će se nalaziti na samoj obali Dunava i u okviru kog će postojati i marina sa 50 vezova.

Turan kaže da za oba projekta vlada veliko interesovanje i da bi sa grubim građevinskim radovima kako na području buduće Industrijske zone, tako i na lokaciji "Dunavski san" trebalo da se krene najkasnije do 2008. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.