NavMenu

Potpisani ugovori o sufinansiranju izrade urbanističkih planova - 30 miliona dinara za 30 opština

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 07.10.2013. 15:18
Komentari
Podeli

Ministar građevinarstva Velimir Ilić potpisao je 7. oktobra sa predstavnicima 30 opština i gradova ugovore o sufinansiranju izrade urbanističkih planova, a ukupna vrednost dodeljenih sredstva je 30 miliona dinara.

Lokalne samouprave koje su dobile bespovratna sredstva na javnom konkursu, ispunile su potrebne uslove a, kako je rekao ministar Ilić posle potpisivanja ugovora, cilj je da se opštinama pomogne u pravljenju urbanističkih planova i pripremama za primenu novog zakona o planiranju i izgradnji.

Ilić je u Vladi Srbije rekao da je taj zakon trenutno u javnoj raspravi i vrlo brzo će ući u parlament, a kako je istakao, posle stupanja na snagu tog akta, nema više divlje gradnje ni u jednoj opštini.

On je ukazao da će građevinske dozvole biti besplatne i veoma brzo će se dobijati, u roku od nekoliko dana, a najavio je i mogućnost da će vlasnici privatnih objekta za stanovanje, odnosno kuća dobijati i besplatne projekte.

Ilić je precizirao da je danas ugovoreno sufinanisanje urbanstičkih planova za 26 opština i četiri grada, dodajući da će sledeće godine sredstva za te namene biti znatno veća.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.