NavMenu

Mađari preuzeli budvanski hotel "Queen of Montenegro"

Izvor: Vijesti Petak, 04.10.2013. 11:56
Komentari
Podeli

(Foto: queenofmontenegro.com)
Mađarska "OTP grupa" potvrdila je zvanično "Vijestima" da je firma "Debt Management Project 1 Montenegro" kupac budvanskog hotela "Queen of Montenegro".

- "Debt Management Project 1 Montenegro", kao kupac hotela "Queen of Montenegro", ispituje mogućnosti i pokrenuće pregovore sa kompanijom koja upravlja hotelom, u cilju neometanog obezbeđivanja poslovanja - rečeno je "Vijestima" u "OTP grupi".

"Debt Management Project 1 Montenegro" je firma registrovana za promet nekretnina, a u stopostotnom vlasništvu je "OTP faktoringa" i deo je "OTP grupe". Ova mađarska firma se bavi naplatom potraživanja u ime Crnogorske komercijalne banke (CKB).

"Vijesti" su objavile da je ova firma za kupovinu hotela ponudila iznos početne cene od 20,3 mil EUR, za pripadajuće zemljište 155.000 EUR i za pokretnu imovinu 300.000 EUR.

Aukcija je obavljena 30. septembra, a ugovor treba da bude potpisan u roku od osam dana. OTP i CKB banka zaplenile su hotel jer nije vraćen kredit od 42 mil EUR. Hotelom je do sada gazdovala istoimena firma "Queen of Montenegro", čiji je direktor bio Dragan Purko Ivančević.

Mađarska firma sada pregovara o upravljanju hotelom, kao i da li će radnici i dalje biti zaposleni u dosadašnjoj firmi ili u onoj koja je preuzela hotel.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.