NavMenu

Izraelski "Engel group" očekuje poziv za realizaciju projekta kargo centra na aerodromu "Nikola Tesla"

Izvor: Politika Sreda, 15.11.2006. 13:49
Komentari
Podeli

(Foto: Teodora Brnjoš)

Izraelska kompanija "Engel group", kao drugoplasirana na pozivu za izbor investitora gradnje kargo logističkog centra na aerodromu "Nikola Tesla", očekuje poziv da preuzme realizaciju tog projekta.

Američka kompanija "DynCorp" nedavno se povukla iz tog projekta, a kako ističu u "Engel" ta kompanija je otvorena za pregovore i moguće sklapanje partnerstva na osnovu kojeg bi nadomak beogradskog aerdroma, samo u prvoj fazi realizacije, nikao kargo centar od 4.500 m2 i prateći logistički centar od 10.000 m2.

- Logično je da nas Vlada Srbije pozove i započne pregovore. Sada je na vašoj državi da odluči da li će kroz započete pregovore, simbolično otvoriti realizaciju projekta ili da priču o kargo centru ostavi za posle izbora - kaže David Ericson, predstavnik "Engel group".

Ponuda te kompanije predviđa inicijalno ulaganje od 21,3 mil USD. "Engel" bi bio zadužen za investiranje i izgradnju, dok bi njegov partner, renomirana firma iz oblasti kargo saobraćaja i logistike, preuzeo rukovođenje kompleksom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.