Izvor: Politika | Sreda, 15.11.2006.| 13:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izraelski "Engel group" očekuje poziv za realizaciju projekta kargo centra na aerodromu "Nikola Tesla"

(Foto: Teodora Brnjoš)

Izraelska kompanija "Engel group", kao drugoplasirana na pozivu za izbor investitora gradnje kargo logističkog centra na aerodromu "Nikola Tesla", očekuje poziv da preuzme realizaciju tog projekta.

Američka kompanija "DynCorp" nedavno se povukla iz tog projekta, a kako ističu u "Engel" ta kompanija je otvorena za pregovore i moguće sklapanje partnerstva na osnovu kojeg bi nadomak beogradskog aerdroma, samo u prvoj fazi realizacije, nikao kargo centar od 4.500 m2 i prateći logistički centar od 10.000 m2.

- Logično je da nas Vlada Srbije pozove i započne pregovore. Sada je na vašoj državi da odluči da li će kroz započete pregovore, simbolično otvoriti realizaciju projekta ili da priču o kargo centru ostavi za posle izbora - kaže David Ericson, predstavnik "Engel group".

Ponuda te kompanije predviđa inicijalno ulaganje od 21,3 mil USD. "Engel" bi bio zadužen za investiranje i izgradnju, dok bi njegov partner, renomirana firma iz oblasti kargo saobraćaja i logistike, preuzeo rukovođenje kompleksom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.