NavMenu

Stari grad čeka novo ruho - U toku izrada glavnog projekta za skverove kod Bitef teatra, ispred "Stare Hercegovine" i kod škole "Mika Alas"

Izvor: eKapija Utorak, 10.09.2013. 13:20
Komentari
Podeli
Budući izgled skvera kod Bitef teatra (Foto: re-a-c-t.org)Budući izgled skvera kod Bitef teatra
Tri beogradska skvera - kod Bitef teatra, ispred kafane "Stara Hercegovina" i na uglu Kralja Petra i Gospodar Jovanove, čiji je budući izgled predstavljen proletos, još čekaju početak obnove.

Na konkurs za uređenje ova tri mini-trga na Starom gradu, koji je raspisala ta beogradska opština, stiglo je ukukpno 78 radova, a stručni žiri izabrao je u aprilu tri najbolja idejna rešenja - skver Mire Trailović, kod Bitef teatra, dobiće ozelenjeni zid sa puzavicama i binu za nastupe, skver isped škole "Mihailo Petrović Alas" u Ulici kralja Petra – stepenice za pauzu i predah, a prostor ispred kafane "Stara Hercegovina" postaće oaza prirode usred grada.

Kako "eKapija" saznaje u opštini Stari grad, u toku je izrada glavnog projekta za uređenje ovih prostora. Naši sagovornici potvrdili su nam i da će opština finansirati celokupno uređenje, ali nismo dobili informaciju koliko je novca za to potrebno, niti kada bi i kojom dinamikom radovi trebalo da budu realizovani.

- Po završetku izrade projekta, potrebno je da se izvrši i precizan predmer i predračun radova, kako bismo imali informaciju o vrednosti ukupnih troškova. Specifikacija troškova za projekte koje su učesnici predali u okviru konkursa nije bila u potpunosti precizna. Nakon završetka projekta i specifikacije finalnih troškova znaće se početak, redosled i ukupna vrednost radova. Početak radova i realizacija zavisiće i od vremenskih prilika, a sve troškove uređenja snosiće opština Stari grad - kazali su nam u opštini.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.