NavMenu

"Lidl" zainteresovan za lokaciju niške kasarne "Apelovac"

Izvor: Tanjug Utorak, 09.07.2013. 15:57
Komentari
Podeli

(Foto: lidl-info.com)

Gradsko veće Niša usvojilo je danas odluku o preuzimanju lokacije kasarne "Apelovac" od Vojske Srbije uz naknadu, a nemački trgovinski lanac "Lidl" mogao bi da bude jedan od potencijalnih investitora.

- Naknada Vojsci može biti isplaćena u novcu ili ustupanjem izgrađenih stanova na toj lokaciji, što će biti predmet ugovora sa investitorom - rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić novinarima posle sednice, i potvrdio da je "Lidl", pored jedne lokacije koju poseduje u niškom naselju Duvanište, zainteresovan i za ovu lokaciju.

- Biće raspisan javni poziv i očekujemo da se za tu lokaciju javi još neko - kazao je niški gradonačelnik i naveo da je površina lokacije oko jednog hektara, i da je, prema prvim procenama, vrednost oko milion evra.

Rok za privođenje lokacije nameni je pet godina, rečeno je na sednici.

Gradsko veće usvojilo je i odluku o otvaranju Kulturnog centra Latinske amerike u Nišu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.