NavMenu

Uskoro projekat "Nelt" vinarije - Predstavljamo vam izabrana rešenja studenata arhitekture

Izvor: eKapija Sreda, 03.07.2013. 09:20
Komentari
Podeli

Kompanija "Nelt" iskoristila je deo svog zemljišta u plodnom Sremu za zasade vinove loze, a planiraju da kao svi srpski domaćini imaju svoju rakiju i vino. Kako smo saznali tokom posete ovoj kompaniji, u planu je izgradnja vinarije, a svojim proizvodima će častiti prijatelje, saradnike i partnere.

Po kom projektu će biti građena vinarija, znaće se uskoro, a "eKapija" vam predstavlja neke ideje. Naime, kompanija "Nelt" izabrala je tri rada na konkursu za izradu idejnog projekta zgrade vinarije i destilerije u svom kompleksu u Dobanovcima, namenjene proizvodnji i degustaciji vina i voćnih rakija.

Na izboru za najbolje rešenje su učestvovali studenti Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, a pristiglo je ukupno 21 rad.

Stručni žiri koji su činili Vasilije Milunović, profesor Arhitektonskog fakulteta, mr Aleksandar Videnović, docent Arhitektonskog fakulteta, Marko Milanković, menadžer za odnose s javnošću kompanije "Nelt", Milorad Cilić, autor TH projekta i poznati arhitekta Goran Vojvodić, proglasio je tri prvoplasirana rada od kojih će nakon dopune biti proglašeno pobedničko rešenje po kom će projekat biti realizovan.

Tri rada koja su ušla u uži izbor imaju prednosti u odnosu na konkurentska rešenja, a predlog stručnog žirija je da budu nagrađena jednakovrednom nagradom i da nakon unapređenja konkretnih primedbi bude odabran najkvalitetniji projekat za realizaciju.

Ključni kriterijumi za ocenjivanje radova bili su arhitektonsko urbanističko rešenje, uklopljenost urbanističkog rešenja u postojeće okruženje, ispunjenost prostornih i funkcionalnih zahteva i racionalnost i ekonomičnost rešenja u celini.

Predstavljamo vam nagrađene idejne projekte za buduću vinariju kompanije "Nelt".

Rešenje koje su poslale na konkurs Ivana Jelić, Maja Žugić i Dalia Dukanac:

Drugi izabrani projekat su uradili Miona Zdravković, Miona Mijić i Filip Rašković:

Idejni projekat studenata Žarka Stamenića, Bojane Bajkić, Stefana Radošević, Zorana Spasića, i Hristine Tošić:


Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.12.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljena gradnja važnih saobraćajnica na Novom Beogradu - T6 više neće biti slepa ulica?

Bilbordi koji su svojevrsna prethodnica predstojećih gradskih projekata ne prestaju da niču iz dana u dan na više lokacija u prestonici. Ni spisak ulica koje će da se proširuju ili produžavaju još, po svemu sudeći, nije kompletiran, pogotovu kada je reč o Novom Beogradu. Posle više novobeogradskih bulevara i pojedinih ulica u starom delu grada, predsednik Privremenog organa grada Aleksandar Šapić, sada najavljuje slične planove i za

eKapija+

Vidi sve

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.