Izvor: eKapija | Utorak, 30.04.2013.| 12:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Čačak dobija garni hotel sa četiri zvezdice - Otvaranje "Avenije" zakazano za sredinu juna 2013.

Radovi na hotelu "Avenija" (Foto: b)

Čačak će do početka leta dobiti novi hotel sa četiri zvezdice. U blizini Prehrambeno-ugostiteljske škole, uveliko se gradi garni hotel "Avenija" koji će imati oko 1.500 kvadrata, a otvaranje je zakazano za polovinu juna, kaže za "eKapiju" Aleksandar Čopić, jedan od investitora.

Aleksandar Čopić, direktor "Agencije Aki" koja je jedan od ulagača, kaže za naš portal da će hotel imati 21 sobu i dva apartmana, dve male konferencijske sale, kao i restoran zatvorenog tipa. U toku su unutrašnji radovi i opemanje objekta.

- "Avenija" će imati dve dvokrevetne i 19 trokrevetnih soba, a kapacitet sala je 20-25 i 40-45 ljudi. Hotelski restoran moći će da ugosti više od 100 osoba.

Kako objašnjava naš sagovornik, ovo će biti prvi hotel u Čačku koji će imati podzemne garaže, pa gosti neće morati da razmišljaju o tome gde će ostaviti automobile, a istovremeno grad neće biti zakrčen još jednim parkingom. Takođe, planirano je da "Avenija" ima i mali spa centar.

Radovi na hotelu "Avenija" (Foto: b)

Kada je reč o gostima, Čopić objašnjava da između ostalog računaju na strane turiste koji putuju na more ili na Zlatibor, a ne žele da borave u motelima i kafanama pored puta, kao i na poslovne ljude, jer Čačak sada kuburi sa kvalitetnim smeštajnim kapacitetima. Hotel je smešten u naselju Avenija 2 (po čemu je i dobio ime), oko 200 metara od kružnog puta.

Osim toga, naš sagovornik objašnjava da bi "Avenija" mogla da se nađe i na mapi takozvanog "dentalnog turizma" u Srbiji, jer Čačak ima izuzetno dobre lekare u ovoj oblasti.

Dentalni ili stomatološki turizam u našoj zemlji polako postaje sve popularniji vid lečenja, na koji se odlučuju pacijenti iz inostranstva. Konsultantska kuća "Deloitte" navodi da je ovaj vid turizma "u trendu", odnosno, da je u porastu u celom svetu.

Stomatološke usluge su u inostranstvu i za njihov standard skupe, pa je cena odlučujući faktor zbog kojeg stranci dolaze u našu zemlju, jer Srbija ima veliki broj ordinacija i stručnjaka koji mogu da pruže jednako kvalitetne usluge kao zubari sa zapada.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.