Izvor: eKapija | Petak, 26.04.2013.| 15:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi stanovi i poslovni apartmani za Novosađane - "Tehnogradnja" u maju počinje izgradnju kompleksa od 23.000 m2 na lokaciji bivše "Centroslavije"

Dvosoban stan
(Budući izgled kompleksa u Branka Bajića)

Građevinska sezona zahuktala se u celoj Srbiji, pa iz svih krajeva stižu vesti sa gradilišta. U Novom Sadu uskoro se otvara još jedno. Kompanija "Tehnogradnja", na mestu nekadašnje "Centroslavije", u maju počinje izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa od oko 23.000 kvadrata.

U Ulici Branka Bajića broj 9 biće sagrađeno 150 stanova, 92 poslovna apartmana i 7-8 lokala, objašnjava za "eKapiju" inženjer "Tehnogradnje" Miroslav Ivanović.

- Kompleks će imati četiri lamele (sa četiri sprata) i četiri ulaza. Lamele 1, 2 i 3 su uglavnom stambeni prostor, sa po nekoliko lokala u prizemlju svake zgrade, dok je lamela 4 namenjena poslovnim apartmanima – kaže naš sagovornik.

- Najpre ćemo graditi lamele 1 i 2. Biće ponuđeno, otprilike, 40-50 stanova po ulazu.

Dvosoban stan
(Raspored prostorija u garsonjerama)

Kupcima će u ovim objektima biti na raspolaganju garsonjere, dvosobni, trosobni i četvorosobni stanovi, kao i posebno dizajnirani pentahusi.

Garsonjera od oko 25 m2 će biti samo nekoliko, i to u lameli 3. One će imati dnevni boravak, kupatilo i terasu.

Kompleks kompanije "Tehnogradnja" će imati u ponudi veliki broj dvosobnih stanova, raspoređenih u sve tri lamele. Njihova površina je oko 36 kvadrata - dnevni boravak, dečija/spavaća soba, kupatilo i terasa. Trosobnih će biti nešto manje - dnevna, dečija i spavaća soba, plus kupatilo i terasa, na nešto manje od 60 m2.

Četvorosobni stanovi nalaziće se 2, 3. i 4. spratu, takođe u sve tri lamele, a imaju oko 80 kvadrata.

Dvosoban stan

Kako će izgledati penthausi, još nije objavljeno, ali naš sagovornik kaže da će biti izuzetno interesantni i neobični.

Četvrta lamela namenjena je poslovnim apartmanima, a "Tehnogradnja" najavljuje da će uskoro biti poznato i više detalja o njima. Takođe, nekoliko lokala, biće raspoređeno u prizemlju svih lamela.

- Površina lokala je otprilike od 150 do 300 m2, a ponudićemo i jedan veći od oko 900 kvadrata – kaže naš sagovornik.

Zgrada će imati i dvorišni deo – prostor za igru dece i odmor. Cena kvadrata stana biće 990 EUR, sa PDV-om, a "Tehnogradnja" će uskoro objaviti i cene sa poslovni prostor.

Planirano je da ovaj kompleks bude završen za 19 meseci, tako da se prvi stanari moći da se usele početkom 2015. godine. Kompleks se nalazi nadomak Novosadskog sajma, od centra grada udaljen je oko 2 kilometra, a dobro je povezana linijama gradskog prevoza.

M.S.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.