NavMenu

Turistički kompleks na Paliću po austrijskom modelu - "Protagonous" traži partnera za izgradnju apartmanskog centra "Tiara wellness club"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 22.04.2013. 18:54
Komentari
Podeli

Poznata turistička destinacija na severu naše zemlje mogla bi uskoro da dobije novi apartmanski kompleks sa spa centrom. Srpsko-austrijska kompanija "Protagonous" namerava da u saradnji sa investitorom izgradi centar "Tiara wellness club Palić" vredan 3,5 mil EUR.

Lokacija za budući turistički centar je obezbeđena, a smeštena je između Palićkog i Krvavog jezera, oko 8 km udaljena od Subotice, i 20 km udaljena Horgoša tj. mađarske granice. Projekat je spreman, urađen po austrijskom modelu za slične komplekse, ali se još traži investior.

- Osnovali smo firmu "Protagonous" u saradnji sa partnerom iz Austrije jer smo želeli da izgradimo savremeni apartmanski kompleks sa spa centrom po evropskim standardima. Imali smo ponudu o projektnom finansiranju kod Hypo banke, međutim, zbog ekonomske krize nismo uspeli da realizuje ovaj projekat. U potrazi smo za investitorom sa kojim bismo u partnerstvu izgradili "Tiara" centar – kaže u razgovoru za "eKapiju" Milan Maličević, direktor subotičke firme "Profit", koja ima dugogodišnju tradiciju izgradnje stambeno-poslovnih kompleksa.

Naš sagovornik kaže da bi do kraja meseca trebalo da se sastane sa potencijalnim investitorom iz Nemačke.

Prema projektu "Tiara wellness club Palić" bi se prostirao na 4.000 kvadrata. Kompleks bi trebalo da sadrži 38 apartmana površine od 25 do 100 m2, termalne bazene, saune, teretanu i druge sadržaje karakteristične za objekte ovog tipa.

- Investitor bi apartmane ponudio na prodaju, a postojala bi firma koja bi upravljala sa njima i izdavala u ime vlasnika apartmana kada se on ne odmara. U okviru centra planirano je otvaranje klinike za estetku hirurgiju, stomatološke ordinacije, spoljašnjeg i unutrašnjeg bazena. U potkrovlju je predviđena izgradnja kongresne dvorane jer je Palić idealna destinacija za ovaj vid turizma – navodi Maličević.

Prema projektu, objekat će upotpunjivati kafić sa terasom kao i atrijum sa panoramskim liftom.

Ideje da se poboljša turistička ponuda Palića su mnogobrojne, ostaje da se uradi glavno odnosno da se pronađe rešenje za izmuljavanje jezera, pa da se više investitore odluči da ulaže u ovo nekada poznato mondensko letovalište.

S.O.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.