NavMenu

Zrenjanin gradi 100 socijalnih stanova i 10 kuća

Izvor: Tanjug Četvrtak, 17.01.2013. 19:20
Komentari
Podeli

U Zrenjaninu će u toku ove i naredne godine biti izgrađeno 100 stanova i 10 kuća solidarnosti, rekao je Tanjugu pomoćnik gradonačelnika Darko Karan.

Na osnovu ugovora potpisanog između sedam gradova sa Ministarstvom građevine i urbanizma i Agencijom za stanovanje, krajem decembra 2012. godine, Zrenjaninu je pripalo 27 miliona dinara za izgradnju 10 kuća, sa ukupno 420 kvadrata, namenjenih socijalno ugroženim stanovnicima.

Karan je najavio da će radovi početi s prvim prolećnim danima, čim to vremenske prilike dozvole, jer je dokumentacija spremna a novac je na računu.

Na osnovu ugovora potpisanog 2012. godine sa Ministarstvom građevine i urbanizma, Republičkom Agencijom za stanovanje i Svetskom bankom, u Zrenjaninu će do kraja 2014. godine biti izgrađeno 100 stanova za socijalno ugrožene stanovnike. Grad je obezbedio građevinsko zemljište na dve lokacije, u Pančevačkoj ulici, za 70 stanova i u ulici Žarka Zrenjanina za 30 stanova.

Posle završetka izgradnje, Gradu Zrenjaninu će u trajnom vlasništvu ostati 30 stanova, koji će biti izdavani u zakup socijalno ugroženim licima i porodicama. Preostalih 70 stanova biće ponuđeni na prodaju, kako je najavljeno, po nepofitnim uslovima, za oko 500 evra po kvadratnom metru.

Prosečna površina novoizgrađenih stanova u zgradama u Pančevačkoj i u ulici Žarka Zrenjanina biće 55 kvadrata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.