NavMenu

Kuvajtski poslovni centar umesto Glavne železničke stanice u Beogradu?

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 10.12.2012. 16:07
Komentari
Podeli

Železnička stanica BeogradŽeleznička stanica Beograd

Prilikom potpisivanja ugovora sa Kuvajtskim fondom za arapski ekonomski razvoj, ministar saobraćaja, Milutin Mrkonjić, predložio je Kuvajtu da na lokaciji stare železničke stanice, nakon izmeštanja, napravi poslovni centar koji bi predstavljao njihovu evropsku bazu.

On je kuvajtskoj delegaciji predstavio mogućnost pokretanja novog investicionog ciklusa koji bi obuhvatio izmeštanje stare železničke beogradske stanice, čime bi se završila druga faza u izgradnji kompletnog železničkog čvora "Prokop".

- Pošto smo, uz vašu pomoć, na korak da završimo prvu fazu, želim da vam ponudim da učestvujete i u nastavku ovog veoma velikog projekta. Radi se o izmeštanju stare železničke stanice koja zauzima preko 86 ha, a vrednost ovog zemljišta koji pripada prvoj zoni procenjuje se na 10 mlrd EUR - istakao je ministar Mrkonjić.

Abdulah Al Bader, direktor kuvajtskog fonda, je istakao da Kuvajt ima razne mogućnosti za saradnju sa Srbijom na ovom projektu.

-To bi bio sasvim prirodan i logičan nastavak posla sa čijom smo konkretizacijom počeli danas. Spremite sve projekte vezane za izmeštanje stare železničke stanice, i mi ćemo krajnje ozbiljno razmotriti vaše konkretne predloge - kazao je Al Bader.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.