Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 10.12.2012.| 16:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kuvajtski poslovni centar umesto Glavne železničke stanice u Beogradu?

Železnička stanica Beograd (Foto: b)

Prilikom potpisivanja ugovora sa Kuvajtskim fondom za arapski ekonomski razvoj, ministar saobraćaja, Milutin Mrkonjić, predložio je Kuvajtu da na lokaciji stare železničke stanice, nakon izmeštanja, napravi poslovni centar koji bi predstavljao njihovu evropsku bazu.

On je kuvajtskoj delegaciji predstavio mogućnost pokretanja novog investicionog ciklusa koji bi obuhvatio izmeštanje stare železničke beogradske stanice, čime bi se završila druga faza u izgradnji kompletnog železničkog čvora "Prokop".

- Pošto smo, uz vašu pomoć, na korak da završimo prvu fazu, želim da vam ponudim da učestvujete i u nastavku ovog veoma velikog projekta. Radi se o izmeštanju stare železničke stanice koja zauzima preko 86 ha, a vrednost ovog zemljišta koji pripada prvoj zoni procenjuje se na 10 mlrd EUR - istakao je ministar Mrkonjić.

Abdulah Al Bader, direktor kuvajtskog fonda, je istakao da Kuvajt ima razne mogućnosti za saradnju sa Srbijom na ovom projektu.

-To bi bio sasvim prirodan i logičan nastavak posla sa čijom smo konkretizacijom počeli danas. Spremite sve projekte vezane za izmeštanje stare železničke stanice, i mi ćemo krajnje ozbiljno razmotriti vaše konkretne predloge - kazao je Al Bader.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.