NavMenu

Predstavljen Plan razvoja Niša za 2013. - Privlačenje investicija i reaktiviranje projekta "Ada Ženeva" prioriteti grada na Nišavi

Izvor: Južne vesti Nedelja, 09.12.2012. 16:18
Komentari
Podeli

Glavni ciljevi grada Niša za narednu godinu pored proslave MIlanskog edikta su gasifikacija, izmeštanje pruge, izgradnja nove hale, privlačenje investicija, ali i reaktiviranje projekta "Ada Ženeva".

Dva su prioriteta novog Plana razvoja privlačenje investicija i nova radna mesta i neizbežna proslava Milanskog edikta.

Prema rečima Kristivoja Ognjanovića šefa Odseka za održivi razvoj, odakle je Plan razvoja i potekao, kultura i spomenici kulture u narednoj godini biće pod "posebnim aktivnostima."

- Planirana je rekonstrukcija, održavanje i uređnje memorijalnih centara i arheoloških nalazišta Medijana, Crveni Krst, Tvrđava, Bubanj i drugi, kao i adaptacija i rekonstrukcija zgrade Oficirskog doma, dogradnja zgrade Narodne biblioteke, izgradnja, opremanje i održavanje verskih objekata - rekao je Ognjanović.

Na intenzivnijem zapošljavanju će se raditi i naredne godine i to kroz samozapošljavanje i novo zapošljavanje, obuku za aktivno traženje posla, edukaciju u poslovnim centrima, zapošljavanje pripravnika i pripravnika volontera.

"Ada Ženeva""Ada Ženeva"

Kad je reč o komunalnoj i saobraćajnoj infrastrukturi u planu je realizacija projekta izgradnje centralnog kolektora otpadnih voda, a trebalo bi da se i fizički započne izmeštanje pruge iz centra Niša.

Planirano je da u narednoj godini budu prošireni i školski kapaciteti u Nišu.

- Pre svega, u osnovnim školama "Miroslav Antić", "Branko Miljković" i "Ivan Goran Kovačić". Formiranje Tehnološkog parka kod tehničkih fakulteta, stvaranje uslova za otvaranje Bogoslovskog fakulteta - rekao je Ognjanović.

Planirano je da se turistička ponuda poboljša realizacijom projekta "Ada Ženeva", ali i "Banja Topilo" bi trebalo da nastavi svoj razvoj.

Ovaj preliminarni Plan razvoja Niša biće upućen institucijama Skupštine Grada i Gradskom veću na razmatranje i usvajanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.