NavMenu

Kanjiža ceo vek leči ljude - Banja na severu zemlje ulaže i u turizam, u 2013. počinje izgradnja akva parka

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.12.2012. 14:24
Komentari
Podeli

Banja KanjižaBanja Kanjiža

Izgradnja akva parka u Banji Kanjiža počeće sledeće godine, a završetak može da se očekuje krajem 2013, najavljeno je na jučerašnjoj (5. decembar 2012.) konferenciji Turističke organizacije opštine Kanjiža.

Iako je kamen temenjac za ovaj kompleks postavljen još 2008. godine, izgradnja je prekinuta zbog nedostatka novca.

- Lokalna samouprava opštine Kanjiža obezbedila je 6 mil EUR kolika je i vrednost ovog projekta. Tako da smo krenuli njegovu promociju i to pre svega među lokalnim stanovništvom, jer želimo da im predočimo koje su prednosti izgradnje ovog kompleksa i šta će to za njih značiti - objašnjava za "eKapiju" Ljubinka Maksimović-Taljai, savetnica direktora marketinga u specijalnoj bolnici "Banja Kanjiža" i bivša direktorka Turističke organizacije opštine Kanjiža.

Mada je prvobitno bilo planirano da se ovaj kompleks prostire na zemljištu veličine 10 ha između specijalne bolnice "Banja Kanjiža" i hotela "Lupus" i "Aqua Panon", od toga se odustalo.

- Ovo će biti manji akva park koga će činiti 3 otvorena i 3 zatvorena bazena uz smeštajne kapacitete, a bušiće se i poseban bunar sa geotermalnom vodom i on će biti u funkciji samo ovog akva parka - dodaje Maksimović-Taljai.

Izgradnjom novih objekata upotpuniće se turistička ponuda ove destinacije koja ostvaruje više od 100.000 noćenja i preko 1 mil EUR prihoda godišnje. Dobar deo tih prihoda ostvaruje i specijalna bolnica za rehabilitaciju "Banja Kanjiža" koja će 2013. godine proslaviti sto godina postojanja.

- Povodom tog jubileja pripremili smo i specijalne ponude u prvih sto dana sledeće godine, pa tako nudimo 15% popusta na kompletan bolnički dan, a imamo i povoljne senior pakete namenjene penzionerima koje uključuju dva dana boravka gratis - najavila je dr Slobodanka Drndarski direktorka ove ustanove.

Autokamp "Tiski cvet"Autokamp "Tiski cvet"
(Hotel "Aqua Panon")

Inače, pored medicinske rehabilitacije stacionarnog i ambulantnog tipa, u ovom centru nude i preventivne programe osteoporoze, hotelsko-ugostiteljske usluge, velnes program, kao i usluge u oblasti kongresnog turizma i sporta. Ovaj zdravstveni kompleks čine dva hotela "Abella" i "Aquamarin" koji ima 3 zvezdice, a njihov ukupan smeštajni kapacitet je 300 ležaja. U hotelu "Aquamarin" na raspolaganju su dva zatvorena bazena sa termalnom vodom, sportska hala, teretana, teniski, fudbalski i rukomentni tereni, velnes centar i kongresna sala koja može da primi sto osoba.

- U našem centru se primenjuje balneoterapija, elektroterapija, termoterapija, mehanoterapija, kineziterapija, a veliko interesovanje među korisnicima je podvodna ekstenziona terapija koju smo prihvatili iz Mađarske, a služi za prevenciju i lečenje degenerativnih promena na kičmenom stubu - objasnila je dr Drndarski.

U turističku ponudu Banje Kanjiža pripada i hotel sa četiri zvezdice "Aqua Panon" koji je otvoren 2004. godine, a u prvoj polovini ove godine je proširio svoje kapacitete.

- To su bili infrastrukturni radovi u okviru kojih smo nadogradili još šest apartmana iznad zatvorenog bazena i tako smo povećali svoje kapacitet sa 35 soba na 41 i sada imamo 9 apartmana, a ostalo su dvokrevetne i jednokrevetne sobe. U planu nam je da ovaj prostor upotpunimom kvalitetnim komadima poznatih brendova od posteljine do kozmetičkih proizvoda - kaže za "eKapiju" Radomir Zec, marketing menadžer tog hotela.

Novina u hotelu je i spa centar koji ima otvoren i zatvoren bazen sa slanom vodom, đakuzi, finsku saunu, sobe za masažu i relaksaciju.

- Postoje prostorije koje još nisu dobile svoju namenu, a u planu je da u jednoj od njih napravimo slanu sobu, kao i da proširimo ponudu različitim tipovima masaže - dodaje Zec.

Pored zdravstvenog turizma, hotel "Aqua Panon" je proširila svoju ponudu i kongresni turizam.

- Od ove godine smo uvrstili i uslugu kongresnog turizma u kongresnoj sali hotela koja prima 40 osoba, a posebno bih izdvojio ovogodišnji kongres Volksbanke kojem je prisustvovalo 35 regionalnih direktora - objašnjava marketing menadžer hotela "Aqua Panon".

On je najvio i novogodišnju ponudu ovog hotela koja podrazumeva pun pansion, proslavu dočeka Nove godine i reprizu, po ceni od 15.000 do 21.000 dinara za 3 odnosno 5 noćenja.

Autokamp "Tiski cvet"Autokamp "Tiski cvet"

Kanjiža nudi i zdravstveni, kongresni, nautički, lovni, ali i kamping turizam, a samo ove sezone je zabeležila posetu od 4.000 kampera iz Srbije i inostranstva, posebno iz Holandije i Belgije.

Od sledeće letnje sezone u ponudi Kanjiže naći će se i autokamp "Tiski cvet". Kamping kompleks obuhvata prostor od 1ha, a vrednost ovog projekta je 10 miliona dinara. Sredstva su obezbedili lokalna samouprava i Ministarstvo privrede i finansija. U aprilu 2012. godne završena je prva faza ovog projekta koja je obuhvatala izgradnju osnovne infrastrukture, dok se u drugoj fazi ovaj prostor oprema sadržajima u cilju poboljšanja kvaliteta usluga kako bi sezadovoljili kriterijume za dobijanje 3 zvezdice.

- U ovoj fazi radovi su obuhvatali označavanje kamping parcela, izgradnju dečijeg igrališta, sportskih terena, otvorenog i dečijeg bazena, restorana domaće hrane i svi sadržaji prilagođeni su ljudima sa hendikepom - objašnjava Maksimović –Taljai.

Ona je najavila da će državni sekretar za turizam u Ministartstvu privrede Goran Petković 27. decembra 2012. godine posetiti ovaj kamping prostor i označiti završetak druge faze radova na ovom projektu.

- Naši naredni koraci bi bili da početkom sledeće godine podnesemo zahtev za kategorizaciju, kako bi se ta procedura završila pre letnje sezone za koju planiramo otvaranje auto-kampa "Tiski cvet" - zaključila je Maksimović –Taljai.

I.M.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.