NavMenu

Austrijanci ipak ulažu 61,3 mil EUR u kargo centar - Do 1. septembra novi elaborat o projektu kompanije "Eyemaxx" u Nišu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 13.08.2012. 09:38
Komentari
Podeli

Na sednici Gradskog veća Niša jednoglasno je usvojen zaključak o pokretanju inicijative za izradu elaborata o opravdanosti davanja u zakup građevinskog zemljišta na teritoriji Grada Niša, kompaniji "Eyemaxx Management" GmbH, Austrija ili privrednom društvu čiji je "Eyemaxx Management" GmbH, Austrija, osnivač u Srbiji. Rok za izradu ovog elaborata je 1. septembar 2012. godine.


Kompanija "Eyemaxx Management" GmbH Austrija obratila se 6. avgusta 2012. godine gradonačelniku Niša novim Pismom o namerama kojim je precizirano da će ukupna vrednost investicije iznositi 61,3 mil EUR, predviđa se zapošjavanje 400 radnika, obavezno je zemljište površine 26,4 hektara, a procenjena maksimalna veličina logističkog centra je 136.000 m2. Početak realizacije projekta treba da bude nakon sticanja zemljišta, a dinamički plan realizacije projekta najkasnije u roku od pet godina.

Kako je istakao gradonačelnik Niša Zoran Perišić, nakon izrade Elaborata, za šta je predviđeni rok kraći od zakonom propisanih 45 dana, ovaj akt treba da usvoji Skupština Grada, a zatim i Vlada Srbije, što će obezbediti potpunu transparentnost ovog projekta u svakoj njegovoj fazi. On je takođe podvukao da će izgradnja kargo centra doprineti razvoju ovog dela Srbije, kao i da će se na taj način, stvoriti uslovi i za eventualno formiranje poljoprivredne berze, jer je razvoj poljoprivredne infrastrukture jedan od prioriteta Grada Niša.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.