NavMenu

Stopirana treća licitacija za zemljište u Radnoj zoni "Donje Međurovo"

Izvor: Južne vesti Sreda, 04.07.2012. 18:09
Komentari
Podeli

Radna zona "Donje Međurovo", tačnije preostalo slobodno zemljište na tom prostoru, kako stvari stoje, neće na licitaciju po treći put, jer zbog visoke cene gradonačelnik Niša i Gradsko veće nisu dali saglasnost na ovaj predlog Uprave za imovinu i inspekcijske poslove.

Zemljište u Donjem Međurovu namenjeno za izgradnju novih fabrika i dolazak novih investitora prvi put je išlo na licitaciju 24. novembra 2011. godine, ali, kako je rečeno na sednici Gradskog veća, tada nije bilo zainteresovanih.

Cena je smanjena sa 2.800 na 2.380 dinara po kvadratu i zemljište je ponovo ponuđeno 23. aprila ove godine. Ni tada se niko nije javio.

U međuvremenu je ovaj prostor u Donjem Međurovu postao sastavni deo Slobodne zone "Jug", a Uprava za imovinu i inspekcijske poslove je podnela predlog da zemljište izađe na licitaciju i treći put. Sada sa cenom od 3.200 dinara po metru kvadratnom.

- Zemljište je od 16. maja odlukom Vlade Srbije ušlo u područje Slobodne zone. To znači da će svi budući investitori koji reše tu da posluju imati olakšica u poslovanju. Smatrali smo da zbog toga treba da se preispita tržišna vrednost zemljišta. Mi smo angažovali veštaka koji je odredio cenu – rekla je Jasmina Zlatković, pomoćnica načelnika Uprave za imovinu i inspekcijske poslove.

Jednoglasnom odlukom Gradskog veća ovaj predlog je odbijen.

- Da se preispita odluka oko cene za tačku 8, u vezi radne zone Donje Međurovo – rekao je gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Gradonačelnik i članovi veća nisu se složili sa obrazloženjem predstavnice Uprave za imovinu da cena treba da bude veća, jer kako su rekli prethodna dva puta je bila znatno niža, a kupaca nije bilo.

Ipak, u nadležnoj Upravi imaju drugačije mišljenje.

- Ja smatram da je cena koju smo dali realna obzirom na pogodnosti koje čekaju buduće investitore u okviru poslovanja u Slobodnoj zoni "Jug" - rekla je pomoćnica načelnika Uprave za imovinu i inspekcijske poslove.

Predlog ove Uprave imao je ukupno 10 tačaka. Među njima su bili prostor u radnoj zoni "Sever", Ilici Jovana Ristića, Ulici Jurija Gagrina i Malojastrebačkoj. Sve je usvojeno osim sporne tačke 8 i radne zone "Donje Međurovo".

Gradonačelnik Miloš Simonović očekuje da će na licitaciji, koja će kako kaže, naverovatnije biti za mesec ili mesec i po dana Niš dobiti nove investitore. Oni se tada, najverovatnije, neće nadmetati za parcele u "Donjem Međurovu", a u Upravi za imovinu i inspekcijske poslove kažu da će sačekati zapisnik sa sednice Gradskog veća kako bi preduzeli dalje korake.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.