NavMenu

"Roda" doletela u Valjevo - "Mercator S" otvorio megamarket u gradu na Kolubari

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.06.2012. 11:42
Komentari
Podeli

"Roda" megamarket , slovenačkog "Mercatora S", otvoren je 22. juna u Valjevu u prisustvu velikog broja građana i predstavnika javnog života grada. Prvi tržni centar koji je otvoren u Valjevu, izgrađen je na atraktivnoj lokaciji u blizini najvećeg stambenog naselja "Oslobodioci Valjeva", Železničke stanice i valjevskog SUP-a, saopšteno je na sajtu grada Valjeva.

U objektu koji se prostire na 3.400 m2 zaposleno je 60 radnika, koji će prodavati više od 15.000 artikala po veoma povoljnim cenama. Osim bogate ponude svežeg voća i povrća, različitih vrsta svežeg mesa i delikatesa, konditorskih proizvoda, kozmetike, kućne hemije i drugih proizvoda za svakodnevnu upotrebu u domaćinstvu, u "Roda" megamarketu se nalazi i savremena pekara. Objekat ima 65 parking mesta namenjenih kupcima, koja pružaju dodatni komfor pri kupovini.

Investicija je vredna 6 mil EUR i objekat je izgrađen za nešto manje od šest meseci.

Mr Stanka Pejanović, direktorka društva "Mercatora S" i članica Uprave Grupe "Mercator" za trgovinu jugoistočne Evrope, prilikom otvaranja je rekla da ova kompanija nastoji da bude lokomotiva privrednog razvoja i manjih gradova u Srbiji:

- "Roda" je doletela u Valjevo. Ovo je čin našeg dubokog poštovanja prema svim potorošačima u Srbiji, jer obično u vreme velike recesije trgovci biraju velike gradove, koji još koliko-toliko imaju očuvanu kupovnu moć. Naša strategija jeste da se približimo svim potrošačima u Srbiji i doprinesemo i zaista budemo lokomotiva privrednog razvoja. Šezdeset novih radnih mesta u modernom objektu, omogućiće sigurno uživanje u savremenoj kupovini - rekla je Stanka Pejanović.

Veliki trgovinski lanci su godinama obilazili Valjevo. To se međutim u poslednje četiri godine izmenilo, jer je veliki broj kompanija otpočeo sa pripremama i izgradnjom u gradu na Kolubari.

- "Roda" je prva prošla ovu ciljnu ravninu. Pre tačno 140 dana smo predstavnik "Mercatora" i ja stajali ovde i obećali da će jedan ovako lep objekat biti završen i on je završen i pre roka, na ponos grada Valjeva. Koristim ovu priliku da čestitam svim ljudima koji su projektovali, izveli, vršili nadzor da Valjevo najzad dobije prvi veliki trgovinski centar u poslednje četiri godine. Zahvaljujem se i svima koji su učestvovali u pribavljanju potrebnih dozvola, projekata, saglasnosti...Gradili smo zajedno i evo ga objekat koji će zapošljavati sedamdesetak radnika i omogućiti građanima Valjeva da obavljaju kupovinu koju dugo nisu mogli da obavljaju - izjavio je gradonačelnik Zoran Jakovljević.

"Mercator S" je kao društveno odgovorna kompanija, povodom dolaska u Valjevo, prorodilištu Zdravstvenog centra u Valjevu uručio 220.000 dinara za opremanje i dalji razvoj ustanove. Deset novih "Dormeo" dušeka i jastuka olakšaće oporavak valjevskih porodilja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

21.04.2024.  |  Vesti

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

21.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.