NavMenu

Kraj Nišave još četiri zvezdice - Otvaranje luksuznog hotela "Grand" u centru Niša najavljeno za 1. mart 2013.

Izvor: eKapija Sreda, 13.06.2012. 18:26
Komentari
Podeli

Budući izgled hotela "Grand"Budući izgled hotela "Grand"

Proslavu 1.700 godina od potpisivanja Milanskog edikta, koja se polako približava, grad na Nišavi trebalo bi da dočeka bogatiji za dva luksuzna hotela u strogom centru. Niš će, osim kulturnim i istorijskim znamenitostima, svoje goste tako obradovati i komfornim smeštajem.

Posle višegodišnjeg zastoja, ruinirani hotel "Niš" pretvoren je nedavno u veliko gradilište, a na ovom mestu do 1. marta sledeće godine očekuje se da sa 4 zvezdice zablista hotel "Grand". Osim toga, u toku je i uređenje hotela "Ambasador".

Iako je zbog spora novog vlasnika "Srbija-turista" – kompanije "UHL Holding" Srbe Ilića, i Agencije za privatizaciju, punih šest godina bio "na čekanju", za "Niš", nekadašnji ponos južne Srbije, došli su mnogo bolji dani. U rekonstrukciju postojećeg objekta, odnosno izgradnju hotela "Grand", prema ugovoru o privatizaciji, trebalo bi da bude uloženo oko 3,37 mil EUR.

Premda su pauze, tokom kojih je gradilište bilo napušteno, uzele danak, investitori ne odustaju od svoje namere, i veruju da će uspeti da sve radove okončaju do 1. marta sledeće godine. Kako su se u slučaju "Srbija-turista" nekoliko puta pojavljivali novi problemi, u narednim mesecima ostaje da se vidi hoće li se sve zaista i odvijati prema planu.

Ono što je sigurno, jeste da je budući hotel "Grand" dostojan svog imena. "eKapija" je saznala kako bi trebalo da izgleda kada bude završen, i šta novo turiste i poslovne ljude očekuje u ovom objektu.

Hotel "Niš" smešten je u samom centru grada, u Ulici voždova. Ima podrum, mezanin i pet spratova, a investitori najavljuju da ga nakon rekonstrukcije nećemo moći prepoznati. Moderan dizajn, fasada u staklu, nameštaj i oprema vrhunskog kvaliteta, učiniće da lako dobije svoje mesto na mapi luksuznih hotela Srbije.


U hotel "Grand" biće implementirana najsavremenija tehnološka rešenja, i funkcionisaće po principu "inteligentnog objekta".

Imaće 125 soba i apartmana, "Kosmopoliten bar" i restoran, kao i modernu multifunkcionalnu salu kapaciteta do 500 osoba. Ova sala moći će da se deli na manje prostorije, pa će tako biti pogodna za organizovanje različitih konferencija, sastanaka, kongresa itd.

Osim za poslovne skupove, hotel "Grand" biće pravo mesto i za odmaranje i relaksaciju, zahvaljujući fitnes i spa centru.

Sobe će biti opremljene sa dva posebna kreveta ili jednim francuskim ležajem. Kupatila su moderno dizajnirana, sa dosta svetla, i u svakom će biti postavljen fen za kosu. Gostima će na raspolaganju biti mini bar, brzi Internet, telefonska linija i sef, kao i kablovski tv program sa oko 80 kanala.

Budući izgled sobeBudući izgled sobe

Sobe su klimatizovane, uz mogućnost individualnog podešavanja temperature vazduha. Za ulazak u sobu umesto ključa biće korišćene magnetske kartice, čime je u potpunosti obezbeđena sigurnost i privatnost gostiju.

Projekat rekonstrukcije hotela "Niš", odnosno izgradnje novog hotela "Grand", poveren je istom timu koji je bio angažovan u izradi projekta i vođenju radova u obnovi hotela "Ruma", koji je sada hotel "Park".

- Posao smo poverili Sanji Drvenici i Ivanu Janusu, koji su postigli izvanredne rezultate u Rumi, što se i ovde očekuje – kažu investitori.

Prema podacima sa sajta "Srbija-turista", izrada projektno-tehničke dokumentacije, te inoviranja postojeće tehničke dokumentacije iz 2006. godine, uz povećanje energetske efikasnosti hotela "Niš", poverena je firmi "Enetrijer centar altego" iz Novog Sada.

Hol u hotelu "Grand"Hol u hotelu "Grand"

Izvođač radova je firma "Tončev gradnja" iz Surdulice, a oba ugovora zaključena su u maju ove godine.

Novo ruho i za "Nais"

Nakon "Niša" i "Ambasadora", u toku su radovi i u motelu "Nais". Osim vlasnika, zadovoljni su i radnici "Srbija-turista", jer su im, kada je UHL počeo da ponovo radi i gradi punom parom, isplaćene zaostale zarade.

M.S.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.