NavMenu

"Intermarche" počeo izgradnju hipermarketa u Valjevu - U grad na Kolubari stižu i "Lidl" i "Tempo"

Izvor: eKapija Petak, 23.03.2012. 15:57
Komentari
Podeli

ValjevoValjevo

Ni dva meseca nije prošlo od kako je počela izgradnja "Mercator" centra u Valjevu, a već je postavljen kamen temeljac za drugi hipermarket u gradu na Kolubari. Na prostoru između Železničke stanice i naselja Oslobodioci Valjeva u petak (23. mart 2012. godine) francuska kompanija "Intermarche" je počela izgradnju tržnog centra vrednog 1,5 mil EUR.

- Danas je počela izgradnja hipermarketa "Interex" koji će uposliti 40 ljudi iz Valjeva. Tržni centar kompanije "Intermarche" će se prostirati na 2.500 m2, a trebalo bi da prvim kupcima vrata otvori u septembru ove godine – kaže za "eKapiju" Zoran Jakovljević, gradonačelnik Valjeva.

Za izgradnju ovog objekta zadužena je zemunska firma "Grading", dok su za podizvođače izabrane firme iz Valjeva.

Jakovljević nam je potvrdio i da će nemački diskontni trgovinski lanac otvoriti hipermarket u Valjevu.

- "Lidl" je zainteresovan za parcelu na zapadnoj kapiji "Krušika" površine 60 ari. Do ove lokacije se prostire zemljište površine 0,9 ha za koje čekamo odluku o konverziji zemljišta kako bismo "Lidl"-u ponudili spojenu parcelu – kaže gradonačelnik Valjeva.

"Lidl" je najavio da neće otvarati objekte sporadično jer poslovna politika te kuće predviđa da se prvo kupe i opreme lokacije, a potom da se gotovo u isto vreme otvori ceo niz njihovih prodavnica. Zrenjanin je prvi grad u Srbiji sa kojim je nemački diskontni lanac "Lidl" potpisao 20. marta ugovor o kupovini zemljišta za gradnju svog objekta.

U gradu na Kolubari očekuju izgradnju još jednog marketa. Reč je o "Tempu", koji je, kako kažu u gradskoj upravi, dobio lokacijsku dozvolu.

- Iz "Tempa" smo dobili informacije da je odlučeno da se dodaju novi sadržaji kao što je restoran, tako da je u toku dorada projekta – napominje Zoran Jakovljević.

Gradonačelnik Valjeva je istakao da će prvi hipermarket u Valjevu biti završen u maju ove godine.

- "Mercator" bi trebalo do maja da otvori svoj objekat na lokaciji nekadašnjeg "Remonta". Slovenački tržni centar će uposliti oko 80 radnika.

"Mercator" je 31. januara počeo izgradnju hipermarketa u Valjevu površine 3.500 m2 u koji će biti uloženo više od 2 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.