NavMenu

Sportski centar na Dunavu kod Apatina - Bivši fudbaler traži suinvestitora za izgradnju kompleksa

Izvor: eKapija Petak, 02.12.2011. 10:30
Komentari
Podeli

Ako se ostvari ideja nekadašnjeg fudbalera, Apatin bi mogao već 2012. da dobije multifunkcionalni sportski centar. Aleksandar Smiljanić, fudbaler prve i druge lige stare Jugoslavije, odlučio je da na samoj obali Dunava preko puta međunarodne marine otvori halu za košarku, odbojku, tenis, halu za mali fudbal, kao i fudbalski teren i teniske terene na otvorenom.

Kako bi u potpunosti mogao da ostvari svoju zamisao Smiljanić traži partnera koji bi sa njim investirao u ovaj kompleks.

- Posedujem svu potrebnu dokumentaciju i sve potrebne dozvole za građenje, a sada tražim investitora u ovaj centar koji ima velike potencijale. Sličnog kompleksa nema u okolini, tako da bi ovo bio sportski centar za ceo zapadno-bački region. Naš kraj bi tako mogao da se uključi u mini-maxi ligu, pošto sada nemamo uslove – kaže u razgovoru za "eKapiju" Aleksandar Smiljanić.

U sportskom centru je predviđena izgradnja hale površine 32x20 m za košarku, odbojku i tenis. U nastavku bi bio izgrađen objekat na 3 nivoa – u prvom bi bile smeštene svlačionica i teretana, u srednjem delu bi bio ugostiteljski objekat, a u trećem delu igraonica za decu. Na taj objekat bi se nadovezivala hala 45x25 m za mali fudbal sa veštačkom travom.

- Ta tri objekta bi bila povezana u celinu, tako da iz ugostiteljskog objekta može da se gleda u obe hale. U nastavku je predviđen otvoreni fudbalski teren sa reflektorima i tribinama, pa otvoreni šank koji je na višoj tački od terena i na kraju kompleksa bi bili smešteni teniski tereni – objašnjava Smiljanić.

Vrednost sportskog centra je procenjena na 800.000 EUR, a izgradnja bi prema rečima našeg sagovornika, mogla da se odvija po fazama.

- Površina parcele je jedan hektar tako da ako je potencijalni suinvestitor zainteresovan mogao bi da izgradi i nove sadržaje. Razgovarao sam sa zainteresovanim ulagačima iz Slovenije, Mađarske, Kanade, ali ništa nije precizirano. Očekujem da tokom zime postignemo neke dogovre, i da će izgradnja početi 2012. godine – kaže Smiljanić.

Naš sagovornik napominje da će za ovaj projekat konkurisati kod fondova EU.

- Osnovao sam Nevladinu organizaciju sporta i fizičke kulture kako bih aplicirao kod fondova EU kako bih lakše finansirao ovaj sportski centar.

Idejno rešenje projekta je uradio Miroslav Jorgačević, arhitekta somborske firme "Jorgas".

S.O.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.