Izvor: eKapija | Sreda, 23.11.2011.| 12:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kazahstanac zainteresovan za gradnju sportsko-turističkog kompleksa u Kikindi - Investicija od 1,5 mil EUR

Staro jezero
Staro jezero (Foto: b)

Investitor iz Kazahstana pokazao je interesovanje za izgradnju modernog sportsko–turističkog kompleksa na površini od pet hektara kod Starog jezera u Kikindi, potvrdio je član Opštinskog veća zadužen za privredu i ekologiju Nenad Grbić, i dodao da se radi o investiciji vrednoj 1,5 mil EUR, zahvaljujući kojoj bi posao našlo pedesetak ljudi.

- Potencijalni investitor iz Kazahstana u ozbiljnoj je nameri da na toj lokaciji izgradi mini akva park sa pratećim sportskim i turističkim sadržajima. Projekat podrazumeva izgradnju nekoliko bazena, terena za tenis, košarku i odbojku, mini golf terena i ugostiteljskih objekata- picerije, diskoteke i restorana kraj samog jezera - otkriva Grbić namere potencijalnog investitora.

Da bi lokalna samouprava ovu lokaciju ponudila ovom ili nekom drugom investitoru, neophodna je da se okonča izrada plana detaljne regulacije i urbanističkog plana. O ovim dokumentima odbornici lokalnog parlamenta, raspravljaće na narednoj sednici:

- Ideja je da se zemljište proda nekom od zainteresovanih investitora pod određenim kriterijumima i uslovima od strane lokalne samouprave, odnosno najboljem ponuđaču javnog oglasa koji će uskoro biti objavljen, i da radovi započnu već na proleće, da Kikinda što pre dobije jednu atraktivnu lokaciju koju može dodati svojoj turističkoj mapi -zaključuje Grbić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.